Gå till innehållet

Träning och musik för våra äldre

Uppmaningen att hålla fysisk distans till vänner och varandra föder nya umgängesformer. I förra veckan genomfördes en uppskattad utomhusturné med träning, dans och musik för våra ”65-plussare”.

Kreativiteten är stor vad det gäller att hitta nya sätt att umgås och aktivera sig i virustider. I förra veckan bjöds pensionärer till en utomhusturné med inslag av både träning, dans och musik. Samtliga orter i kommunen besöktes.
– Det Jörgen Anderstig och Anna Widing som stod för musikunderhållningen och från Upplands idrottsförbund deltog Christoffer Johansson, som är friskvårdslots, berättar Peter Bender, hälsoutvecklare.

Prova på olika träningsformer

Deltagarna fick information om idrottsförbundets aktiviteter i så kallade lärgrupper – det man förut benämnde studiecirklar. Pensionärer som anmälde sitt intresse att delta fick en bok om hemmaträning. Tillsammans med Elin Ahlund, gyminstruktör, fick de även möjlighet att prova på träning i våra utegym som finns vid Marmavallen i Alunda, vid Sjötorget i Östhammar och vid skidstadion i Österbybruk.

Lyssna från balkongen

– Folk tränade till musiken och några dansade, berättar Peter Bender.
Under eftermiddagarna åkte sällskapet vidare till kommunens boenden. Både Olandsgården, Parkvägen, Edsvägen 16, Lärkbacken och Tallparksgården fick besök. Turnésällskapet sjöng och spelade utomhus och de boende kunde lyssna från sina balkonger eller sina fönster.
– Det var roligt att se hur uppskattad aktiviteten var bland dem som slöt upp, säger Peter. 

Publicerad
13 maj 2020
Senast uppdaterad
13 maj 2020
Ansvarig organisation
Kultur- och Fritidsförvaltning
Ämne
Coronavirus - Covid-19