Gå till innehållet

Myrans stig i Hargshamn invigd

I helgen invigdes Myrans stig i Hargshamn. Stigen går genom skogsområdet intill Hargshamns Folkets Hus och har tagits fram i samarbete med konstnären Leif Högström, från Tobo. Hargshamn Folketshusförening, bygderåd och föräldraförening står bakom projektet med Erik Ljungholm som projektledare.

Lek-myran välkomnar besökaren in i skogen där mycket finns att upptäcka och i gläntan står jättesvampen som många kan rymmas under. Ett antal röda lådor finns längs med stigen som man kan öppna och titta in i. Stigen är cirka 250 meter lång och är både lärorik och rolig för yngre barn. Träskulptur och skogsbänkar är tillverkade av Hans Gustavsson från Söderön och återfinns också utmed stigen. Lekmyran och insektslådorna kommer att vila inomhus från och med 1 november för att sedan titta ut igen i vår.

Projektet har flera finansiärer och samarbetspartners, bland annat i form av föreningslyftet och markavtal med Östhammars kommun.

– Vi är såklart väldigt glada att marken kommer till användning på ett sätt som skapar ett mervärde för hela samhället. Att detta dessutom är riktat till den lilla medborgaren gör det extra angeläget. Det är en god investering för framtiden när vi skapar förutsättningar för barn att få röra sig i naturen, lära på ett lekfullt sätt och släppa loss fantasin. Den här platsen är ett mycket bra exempel på en levande landsbygd och det är imponerande att se det stora engagemanget och de ideella krafter som finns i Hargshamn, säger Lisa Karm Togo, Destinationsutvecklare på Attraktiv kommun.

I helgen invigdes även Raggarö stigar som du kan läsa mer om här.

Missa inte!

18 september klockan 11-13 kan du prova på Hittaut vid Östhammars marknad. Café Rodhen finns på plats vid Sjötorget och lottar ut två presentkort från ett lokalt företag. 

18 september klockan 13-15 invigs dessutom röda bron i Tallparken, Öregrund. Det bjuds på lättare förfriskningar och underhållning av Sigtuna Messinssextett. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennström invigningstalar. 

Publicerad
14 september 2021
Senast uppdaterad
14 september 2021
Ansvarig organisation
Attraktiv kommun
Ämne
Ut och njut