Gå till innehållet

Ny grundskolechef rekryterad

Nu har vi rekryterat vår nya verksamhetschef för grundskolan och hälsar Christina Stenhammar välkommen. Hon kommer närmast från Uppsala kommun där hon jobbar som avdelningschef för barn- och elevhälsan. Hon tillträder tjänsten som verksamhetschef hos oss den 1 juli.

Var jobbade du tidigare?
Jag har arbetat i Uppsala kommuns skolor och förvaltning i lite drygt 20 år med olika uppdrag. Jag började som skolsköterska, förra året var jag tillförordnad grundskolechef i kommunen, just nu arbetar jag som avdelningschef för barn- och elevhälsan.

Vad var det som lockade dig med det här jobbet?
Jag tycker att grundskolan som skolform är väldigt spännande. Den erbjuder stor variation, många utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det känns också lockande att få arbeta i en mindre kommun som Östhammar och kunna arbeta med helheten.

Vad är det du ska göra hos oss?
Jag ska stötta, coacha och leda arbetet inom grundskolan och tillsammans med skolorna verka för att alla elever ska lyckas. 

Hur kommer dina medarbetare att märka att de har fått en ny chef?
När jag börjar mitt uppdrag ser jag fram emot att få träffa mina nya medarbetare, lära känna dem och deras olika verksamheter. Jag hoppas att de kommer att känna mitt stöd som verksamhetschef genom mitt engagemang och mitt ledarskap.

Vilka utmaningar ser du med det här jobbet?
Än så länge har jag för lite insyn i Östhammars skolverksamhet och dess utmaningar, men genom ett bra systematiskt kvalitetsarbete och välgrundade analyser får vi vägledning om vilka insatser vi ska fokusera på för att leda arbetet framåt.  Under mina år i skolan har jag disputerat på området barns hälsa, kost och fysiska aktivitet. Det är något jag tycker är viktigt och min ambition är att kunna bidra med ett vetenskapligt arbetssätt och gärna i samverkan med Uppsala universitet. 

Vilka möjligheter ser du med det här jobbet?
Skolan är den enskilt viktigaste skyddande faktorn för att ungdomar ska klara sig bra i livet. För mig innebär tjänsten att få vara med och leda grundskolans verksamhet i Östhammar, verka för högre måluppfyllelse och främja barn och ungdomars hälsa. Det känns verkligen inspirerande. 

Vad vet du om Östhammars kommun?
Jag har ett speciellt band till kommunen då jag under hela min uppväxt tillbringat helger och lov på mina föräldrars lantställe mellan Gimo och Alunda, så jag är väl bekant med orterna. Gården finns kvar i familjen, vilket gör att jag tillbringar en del tid där. Nu känns det roligt att också få arbeta i kommunen. 

Vilket är ditt första intryck av oss som arbetsgivare?
Jag har fått ett väldigt trevligt bemötande i samband med rekryteringen, vilket känns lovande för arbetet framåt.

Var bor du någonstans?
Jag bor Uppsalas i södra del, närmare bestämt i Sunnersta.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Fritiden tillbringar jag tillsammans med barnen och min make, jag gillar att fixa med hus och trädgård samt vara ute i skog och mark. Varje dag prioriterar jag en halvtimmes löprunda i naturen, det ger mig en mental avkoppling och uppladdning.

Hur ser din familj ut?
Jag är gift med Johan och vi har fem barn ihop, i åldrarna 6-25år, vi är lite "familjen annorlunda".

Har du någon otippad talang?
Min talang är nog att ha många bollar i luften. Mina barn brukar dock säga att jag i princip saknar bollsinne. 

Kontakter

Publicerad
6 april 2021
Senast uppdaterad
6 april 2021
Ansvarig organisation
Sektor bildning