Gå till innehållet

Praktisera hos oss i sommar!

Vi erbjuder dig som är skriven i vår kommun och går i årskurs 9 på grundskolan och årskurs 1 och 2 på gymnasiet möjlighet att prova på arbetslivet genom praktik och skaffa dig värdefull erfarenhet. Sista ansökningsdag för 2021 var den 31 mars. Nästa ansökan våren 2022. Välkommen!

Under två veckor i sommar,  ger vi  möjlighet till  dig som skolungdom att prova på att praktisera inom exempelvis förskola och fritidshem, vaktmästeri, kommunikation eller äldreomsorg. Platserna  lottas ut bland de som söker. 

Som praktikant är du inte är anställd och får därför inte jobba självständigt, utan får stöd av en handledare. 

Praktik - en väg in till ditt framtida jobb

Utbytet med nytänkande och nyfikna skolungdomar är något vi värdesätter och uppskattar. Praktik på en arbetsplats inom vår organisation ger möjlighet att få visa sina kunskaper och öka förståelsen för arbetslivet. Det är också ett utmärkt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden eftersom du  får möjlighet att presentera dig själv och visa vad du kan, något som är värdefullt när du sedan söker jobb.

Vi  tar varje år emot praktikanter till våra olika verksamheter och är intresserade av att rekrytera nya motiverade medarbetare med engagemang  och som vill vara med och utveckla vår kommun.

Ersättning

Den som har praktik får inte lön, utan i stället ersättning. För dig som går ut nian är ersättningen 50 kronor i timmen och för dig som går i gymnasiet är ersättningen  60 kronor i timmen. Efter avslutad praktik får du ett omdöme, som kan komma väl till pass vid framtida jobbsökande.

10 dagars praktik - så här tyckte Abdi och Algot

Under två veckor 2018 praktiserade Abdi och Algot från Bruksgymnasiet på kommunen, bland annat som arkivarie, kundtjänstvägledare och kommunikatör.  Här kan du läsa om vad de tyckte  och vad de lärde sig under sin praktik.

Publicerad
25 februari 2021
Senast uppdaterad
4 mars 2021
Ansvarig organisation
Arbetsmarknadsenheten