Gå till innehållet

Samtala och fika på Storbrunn i höst

Efter en lång tid av mer eller mindre isolering och många kontakter via telefon och dator kan många känna ett behov av att sitta ner tillsammans. Riktiga samtal runt ett bord och med en kopp kaffe.

Under hösten 2021 kommer Kulturhuset Storbrunn erbjuda flera forum för att träffas och samtala. I små grupper och med omtänksamt avstånd. Filosoficafé är ett återkommande och uppskattat evenemang som har funnit i huset ända sedan starten 2018. Nu finns även Existentiellt samtalscafé och Läsecirkel i höstens program.

Samtalsledaren för det existentiella samtalscaféet, som vi valt att kalla Döden döden, Susanna Westman beskriver träffarna såhär.

”Existentiella samtal erbjuder en gemenskap kring sådant som har med livet att göra i stort och smått. Och i samtalen får man ofta syn på hur man tänker kring sådant man inte vanligtvis pratar om men som påverkar ens vardag.”

Namnet på samtalscafé har vi fått från Astrid Lindgren som sa döden, döden. Hon inledde telefonsamtalen med sina systrar så för att få ämnet avklarat. Samtalen liknar filosoficaféer men lämnar mer plats åt den egna levda erfarenheten.

Alltid gratis att delta.

 

Existentiellt samtalscafé – DÖDEN DÖDEN

Varannan måndag fram till 29 november kl. 10-12 med start 6 september.

Anmälan till susanna@existensis.se eller 0708-330124.

 

Filosoficafé

Fyra lördagar under hösten kl. 11-12.30 med start 18 september.

Anmälan till storbrunnbiljetter@osthammar.se eller 0173-86300.

 

Läsecirkel – shared reading

Åtta tisdagar kl. 17.30 med start 28 september.

Anmälan till maria.broman@osthammar.se eller 0173-86838.

 

Publicerad
9 september 2021
Senast uppdaterad
9 september 2021