Gå till innehållet

Taklagsfest för nya förskolan

Ett halvår efter byggstarten av den nya förskolan i Österbybruk är det dags för taklagsfest. I torsdags i förra veckan firade man resningen av takstolar och att takåsen är på plats. Med på taklagsfesten var Fredrik Nyman, förvaltare, Ylva Vastamäki, rektor, Camilla Lindström, rektor, Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskolan, John Nilsson, platschef för bygget och Linus Leino, projektledare på HZ bygg.

Taklagsfest är en gammal tradition då man firar att takstolarna har rests och takåsen har lagts. De som arbetar med bygget bjuds på fest och tackar genom att pynta det nybyggda taklaget med en krans eller flagga. I Österbybruk firades taklagsfest den 30 september med rundtur i bygget på Mineralvägen och hamburgare till alla som deltog. Utöver att taket är på plats firades även en god stämning i ett härligt arbetslag och att arbetet fortskrider enligt plan. Nästa steg är att resa innerväggarna på förskolan som ska stå klar att ta emot barn i augusti nästa år.

Mat i matsal 

– Min känsla är att vi kommer att ha en fantastisk förskola att erbjuda barn och vårdnadshavare när den står färdig, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskola och pedagogisk omsorg.
Parallellt med byggnationen fortsätter rektorerna och verksamhetschefen att arbeta med att förbereda personalen på de förändringar som väntar i form av nya arbetslag, nya lokaler och en del nya arbetssätt. Exempelvis kommer den nya förskolan att erbjuda barnen mat i en matsal vilket är nytt för förskolan.

 

Kontakter

Publicerad
5 oktober 2021
Senast uppdaterad
5 oktober 2021
Ansvarig organisation
Sektor bildning