Gå till innehållet

Visit Roslagen fortsätter att marknadsföra Roslagen

Tillsammans med Norrtälje och Österåkers kommun gör Östhammars kommun en gemensam satsning på att stärka besöksnäringen i Roslagen. Som en start på detta arbete har vi upprättat ett Destinationsråd och tagit fram en destinationsstrategi för Roslagen. Dessutom har vi genomfört en gemensam upphandling av destinationsbolag för Roslagen.

Och nu är det klart, Visit Roslagen AB får fortsatt uppdrag att marknadsföra och utveckla Roslagen som destination. I det nya uppdraget har vi valt att fokusera på digital tillgänglighet och att sprida den fysiska besöksservicen bredare geografiskt. Det innebär att Turistbyrån i Östhammar kommer att stängas och istället kommer vi att arbeta upp fler InfoPoints över hela kommunen för att kunna ge besöksservice på fler ställen. Öregrunds turistbyrå har fortsatt öppet under högsäsong. De som behöver stöd i att köpa evenemangsbiljetter online kommer under våren få hjälp i Kulturhuset Storbrunn och succesivt på fler platser i kommunen.

"Vi har tidigare haft ett mycket gott samarbete med Visit Roslagen och är glada över att bolaget vunnit vår gemensamma upphandling. Genom vårt strategiska samarbete mellan våra tre roslagskommuner kan vi ytterligare utveckla vårt destinationserbjudande", säger Jacob Spangenberg, ordförande i Kommunstyrelsen.

Destinationsstrategi Roslagen 2030

Under våren 2021 har en lång rad dialogmöten arrangerats för att klargöra viljeinriktning och lyssna på den kunskap de inblandade aktörerna besitter. Entreprenörer i besöksnäringen och föreningsrepresentanter har deltagit liksom politiker och tjänstepersoner från de tre kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. En serie öppna frågor har tjänat som en röd tråd genom processen.

Strategin har under hösten 2021 antagits i alla tre kommuners fullmäktige och under våren 2022 kommer tre individuella handlingsplaner arbetas fram i respektive kommun.

Du kan läsa destinationsstrategin i sin helhet här:
Destinationsstrategi - Roslagen 2030 

Destinationsråd

Destinationsrådet består av representanter för besöksnäringen, föreningslivet, kommunerna och Visit Roslagen. Destinationsrådets uppgift är att driva utveckling på destinationen, stärka samarbetet och att samla kompetens.

Har du frågor om Destinationsrådet eller vill framföra tankar och idéer om turismen i Östhammars kommun och Roslagen är du välkommen att kontakta Lisa Karm Togo på Östhammars Kommun om detta.

Är du en besöksnäringsaktör och vi ha stöd i att marknadsföra ditt evenemang eller dina tjänster tar du direkt kontakt med Visit Roslagen. Länk till Visit Roslagen

Kontakter

Publicerad
16 december 2021
Senast uppdaterad
16 december 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa