Gå till innehållet

Bruksgymnasiet arena för Skolverkets inspirationsfilmer

Under februari till april 2022 spelade Skolverket, med hjälp av ett professionellt filmbolag, in nya filmer om alla 18 nationella gymnasieprogram. Filmerna finns på Skolverkets webbplats Utbildningsguiden.skolverket.se och är en del av de verktyg, fakta och inspiration som ligger där för att stödja elever i deras gymnasieval.

Skolverket valde ut skolor runt om i hela Sverige och Bruksgymnasiet valdes ut att vara med i två av filmerna och representerar Naturvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet. Filmerna är tänkta att bidra med inspiration och inblickar i hur det kan vara att gå på programmet.
  – Vi är glada och stolta över att få visa upp vår fina skola och utbildningar nationellt, säger Zara Järvström, verksamhetschef för gymnasieskolan.

Filmade elevernas vardag 

Ett filmteam kom till Bruksgymnasiet och frågade eleverna om varför de har valt just det programmet och en del andra frågor. Teamet filmade elevernas skolvardag där de interagerar med lärare och kamrater. 
  – Våra elevrepresentanter Elin Jonsson och Jeerapan Jompha var fantastiska förebilder och skötte inspelningarna som proffs, säger Zara.

Se filmerna här (klicka på länkarna för att komma till Skolverkets hemsida):
Naturvetenskapsprogrammet inspirationsfilm
Vård- och omsorgsprogrammet inspirationsfilm

Publicerad
16 november 2022
Senast uppdaterad
16 november 2022
Ansvarig organisation
Bruksgymnasiet