Gå till innehållet

Vattenavstängning i Gimo på Mogatan och Solängsgatan den 3 maj klockan 9-12. Mer information finns på Gästrike Vatten´s hemsida.

Byggstart för nya förskolan i Östhammar

Nu påbörjas arbetet med att bygga en ny förskola i Östhammar. Bygglovet har antagits av byggnadsnämnden och markarbetet är redan i full gång på Hallgatan.

Fröet är namnet på den nya förskolan i Östhammar, som ska stå klar inför höstterminen 2023. Förskolan byggs med plats för 119 barn och kommer att ersätta de tillfälliga paviljongerna som finns vid Logårdens, Mariebergs och Tomtbergas förskolor.

Hållbara och flexibla lärmiljöer

Förberedelser och planering av bygget har pågått i flera år och nu har bygglovet antagits av byggnadsnämnden. HZ Bygg är huvudentreprenör och är ansvarig för bygget av den nya förskolan. Under tiden förskolan byggs pågår planering av hur verksamheten kommer att använda de nya lokalerna tillsammans med barnen.
  – Det är ett spännande strategiskt arbete som pågår och som förverkligas när lokalerna står klara. Den nya förskolan kommer att skapa bra förutsättningar för hållbara och flexibla lärmiljöer, lärande och undervisning genom lek för många barn framöver. Det ser vi fram emot, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskolan.

Verksamheten startar hösten 2023

Slutbesiktning kommer att ske i slutet av juni 2023. Därefter kommer utemiljön på förskolans gård att färdigställas under sommaren, vilket innebär att verksamheten kan starta hösten 2023.  

Kontakter

Publicerad
4 juli 2022
Senast uppdaterad
4 juli 2022