Gå till innehållet

Ny avfallsplan - samråd pågår

Fram till den 15 september kan du lämna synpunkter på Östhammars kommuns nya avfallsplan.

Var fjärde år ska kommunen se över och eventuellt uppdatera sin avfallsplan. Den i Östhammars kommun nu gällande avfallsplanen antogs 2011, och uppdaterades senast 2015. Därför är ett arbete inlett för att se över den igen då mycket har hänt i lagstiftning och samhällsutveckling.

”Avfall är en del av oss alla så avfallsplanen är ett viktigt styrdokument. Det ska underlätta och möjliggöra så vi alla kan bidra till ett hållbart samhälle där användning av resurser och hantering av avfall bygger på principer om cirkulär ekonomi och resurshushållning. Kommunens kommande avfallsarbete kommer helt ta avstamp i den nya avfallsplanen”, säger Myran Olsson, avfallschef på Östhammars kommun.

Östhammars kommun har nu upprättat ett förslag till ny avfallsplan. Avfallsplanen innehåller tre mål, som också utgör grunden för handlingsplanen:

1. Cirkulera mera

2. Sortera mera

3. Minska miljöpåverkan

 

Lämna dina synpunkter

Under 7 juni – 15 september 2022 är avfallsplanen ute på samråd, vilket innebär att allmänhet, myndigheter, företag, föreningar, organisationer och andra får chansen att yttra sig om förslaget.

Du kan läsa mer och lämna dina synpunkter här: Länk

Kontakter

Publicerad
9 juni 2022
Senast uppdaterad
9 juni 2022
Ansvarig organisation
Avfallsenheten