Gå till innehållet

Satsningar inför sommaren i Öregrund

Under höst och vinter har Östhammars kommun genomfört möten med både näringsliv och invånare för att fånga upp både idéer och oro men också för att informera om de satsningar som planeras för från kommunens sida inför sommarsäsongen i Öregrund.

- Liksom andra sommarkommuner står vi inför utmaningar inför sommarens turistsäsong. Dessa utmaningar ska mötas ansvarsfullt och förnuftigt. Vi arbetar aktivt med de frågor som kommer fram i  mötet med näringslivet och boende, en del av dessa har vi åtgärdat men vi är väl medvetna om att mycket arbete återstår, säger Krister Carlsson, mark- och exploateringssamordnare.

Gemensamma överenskommelser 

För uteserveringar, med tillhörande verksamhet, arbetar vi tillsammans med verksamhetsutövarna för att skapa tydligare information om vad som gäller. Bland annat har krögare gemensamt ingått en överenskommelse, bland annat gällande ljudnivåer-  och renhållning. 

- I Öregrund finns olika åsikter om vad som är det bästa för orten. Med den utgångspunkten är vi måna om att alla insatser som görs också sker i någon typ av helhet, den ena handen ska veta vad den andra gör. Som ett led i detta har vi, förutom dialogmöte med företagare och föreningar,  även infört veckomöte där vi tjänstemän får möjlighet att fånga upp frågor och hanterar dom tillsammans, säger Krister.

Hitta svar eller ställ en fråga i vårt frågeforum

Det är värdefullt för oss att få veta vilka önskemål och behov som finns hos våra invånare, besökare och näringsidkare.

Har du en fråga du undrar över gällande kommunens arbete i Öregrund? Välkommen att ställa din fråga via länken nedan.

Frågor som kommer in  kommer att besvaras och publiceras i vårt frågeforum under sidan ”Satsningar i Öregrund” här på vår hemsida, se länk nedan. 

Publicerad
6 maj 2022
Senast uppdaterad
6 maj 2022