Gå till innehållet

Och vinnaren är ...

I helgen invigdes Östhammars kulturvecka och på plats fanns Kultur- och fritidsnämndens ordförande Janne Holmberg och 2:a vice ordförande Tomas Bendiksen för att dela ut nämndens priser. Ett stort och hjärtligt grattis till alla vinnare! Tack för allt ni gör för att vår kommun ska vara en bra plats att bo på och verka i.

Vinnarna är:

Elisabeth Wenäll – Kulturpriset 2022
Prissumman är 10 000 kronor.

Motivering:
För fantasifulla installationer runt promenadvägarna på Krutudden i Östhammar. Elisabeth har under flera år skapat fantastiska världar befolkade av finurliga figurer till glädje och förundran för alla som rör sig i rekreationsområdet. Hennes utsmyckningsprojekt – ständigt i förändring – är prov på en enorm kreativ kraft som inspirerar och berikar.

Gustav Rydåker – Årets idrottsprestation 2022
Prissumman är 10 000 kronor.

Motivering:
Gustav Rydåker har representerat svenska ungdomslandslaget i friidrott vid spelen i Jerusalem, deltagit i Finnkampen och i Nordiska mästerskapen med stora framgångar. Gustav "bäst när det gäller" Rydåker började som aktiv i Örbyhus, via Alunda SK och sedan vidare mot Uppsala IF. Gustav spås, utifrån 2022 års prestationer, en lysande framtid inom friidrotten.

Walter Schieck – Årets ungdomsledare 2022
Prissumman är 10 000 kronor.

Motivering:
Walter Schieck är en eldsjäl och en drivande kraft i Östhammars Shotokan Karateklubb som han dessutom var med och grundade 1979. Walter har i många år tränat ungdomar i klubben. Han är en engagerad och varm person som ställer upp för ungdomarna och är väl värd priset Årets ungdomsledare 2022.

Årets förening utses av Föreningslyftets beslutsgrupp och årets pristagare är Gimo Ridklubb.

Årets förening – Gimo Ridklubb
Prissumman är 20 000 kronor.

Motivering:
Gimo Ridklubb är en liten ridklubb med familjär atmosfär som verkar för allas rätt till aktivitet och gemenskap med och runt hästar. Alltid med ett motiverande och inkluderande arbetssätt.
Hästarna på ridklubben har under året, två gånger, drabbats av den smittsamma sjukdomen kvarka. Men alla, såväl aktiva utövare som personal och ideella krafter har med gemensam kraft och beslutsamhet tagit sig igenom den svåra tiden.

Nu pågår Östhammars kulturvecka fram till och med söndag 5 november. Hela programmet för veckan hittar du här.

Publicerad
30 oktober 2023
Senast uppdaterad
30 oktober 2023