Gå till innehållet

Ännu ett tittskåp inrett på lekplatsen vid Klockstapeln

Nu har ytterligare ett tittskåp inretts på lekplatsen vid Klockstapeln i Öregrund. Förskolan Sjöstjärnorna har haft ett tittskåp sedan i juni, som de inreder regelbundet med olika teman. Nu har vi fått ännu ett tittskåp inrett, denna gång av förskolan Skutan.

Tisdagen den 26 september inredde förskolan Skutan sitt tittskåp med tema ”Halloween”.
– Nu har vi två tittskåp inredda och det känns superkul, det livar upp lekplatsen. Extra kul är det att förskolebarn har fått varit med och bidragit, säger Henrik Sundin, utemiljösamordnare.

Fler nyheter presenteras nästa år

Lekplatsen kommer att utvecklas ytterligare, under nästa år kommer flera nyheter att presenteras. Bland annat ”Ordjakten” där man får leta bokstäver i labyrinten för att bilda ett ord där svaret presenteras slutet av labyrinten i form av en QR- kod.
– Ordjakten kommer att vara färdig till nyinvigningen våren 2024, därefter kommer vi fortsätta att hitta sätt att koppla ihop lekplatsen med platsens historia, säger Lisa Karm Togo, destinationsutvecklare.

Invigning till våren

Till våren 2024 kommer invigning av de upprustade lekplatserna, i både Öregrund och på lekplatsen vid Sjötorget i Östhammar att äga rum.
– Vi kommer att ha invigning på de båda lekplatserna, mer information kommer, säger Henrik.

SjöstjärnornaFörskolebarn från Sjöstjärnorna     tittskåpen nyFörskolebarn från Skutan

 

Kontakter

Publicerad
29 september 2023
Senast uppdaterad
29 september 2023
Ansvarig organisation
Miljö