Gå till innehållet

Golfklubben satsar på vattenbesparande åtgärder

I tisdags besökte vi Öregrunds golfklubb för att titta på deras anläggning för återvinning och rening av avloppsvatten för bevattning. Klubben har sökt och fått Lokala vattenvårdsmedel (LOVA) för att kunna rena sitt avloppsvatten. Att kunna återanvända vattnet är ett sätt att använda vattnet smart.

Öregrunds golfklubb har, med hjälp av Lokala vattenvårdsmedel, investerat i en anläggning för att kunna återanvända renat avloppsvatten. Arbetet utfördes under vintern och nu är anläggningen i full drift. Genom rening i flera steg blir avloppsvattnet av en sådan kvalitet att det mycket väl kan användas för bevattning av anläggningen. Det är ett bra komplement till den uppsamling av dagvatten som sker i befintliga dammar. 

Intressanta satsningar

Klubbens ordförande Charlotte Axelsson, tillsammans med kollegor och teknikentreprenör, tog emot kommunens handläggare som arbetar med vattenkvalitet, vatten- och avloppsfrågor och samhällsplanering.
  – Det här är en av många kloka och intressanta satsningar från föreningar och näringsliv i kommunen kopplat till vattenbesparing. Vi vill gärna att fler inspirerar varandra till liknande initiativ och därför är det viktigt för oss att besöka de verksamheter som tar sådana steg, säger Camilla Andersson, miljösakkunnig.

Kontakter

Publicerad
22 juni 2023
Senast uppdaterad
22 juni 2023
Ansvarig organisation
Miljö