Gå till innehållet

Karin är ny biträdande rektor på Österbyskolan

Karin Lundin har börjat en ny tjänst på Österbyskolan, som lärare och biträdande rektor. Men varken arbetsplats eller arbetsgivare är ny, då hon jobbat som lärare på Österbyskolan och Edsskolan i flera år. Hon tillträdde sin nya tjänst den 9 januari i år.

Att få lära sig nya saker och utvecklas i rollen som ledare var det som lockade Karin att söka den nya tjänsten. Hon ser fram emot att få dela med sig av egna erfarenheter och att tillsammans med elever och kollegor vara med och jobba för en ännu bättre skola.
  – Då jag arbetar som lärare sedan tidigare på Österbyskolan, innebär mitt nya uppdrag en delad tjänst som lärare och biträdande rektor. Mitt ansvarsområde blir mellanstadiet, där vi just nu har ett extra fokus på studiero och trygghet, säger Karin. 

Ett team med delat ledarskap 

En av hennes ambitioner i den nya rollen som biträdande rektor är att ha en tydligare närvaro och att göra fler klassrumsbesök i kombination med pedagogiska diskussioner, allt i syfte att tillsammans kunna utveckla undervisning och verksamhet.
  – En utmaning är att trycket i perioder kan vara högt då uppdraget innebär många olika kontakter och flera uppdrag. Då känns det bra att arbeta i ett team med ett delat ledarskap, säger hon.
Karin gillar möjligheten att vara med och påverka hur teamet arbetar med olika frågor inom skolan och kunna bidra till en bättre verksamhet, där både medarbetare och elever får växa. 

Det bästa av två världar

Karin bor i ett hus i en liten by som heter Stavby, i Uppsala kommun. Här bor hon tillsammans med sin dotter och så är hon nybliven ägare till en katt. Hon känner sig också väldigt hemma i Östhammars kommun, där hon arbetat sedan 2016.
  – Det är en kommun som värnar om sina invånare och som jag upplever bjuder in till dialog och samverkan. Att bo och leva i Uppsala kommun innebär tillgång till en större stad med allt vad det innebär men Östhammars kommun kan stoltsera med en fantastisk skärgård och natur, som är svårslagen. Jag älskar att jag har tillgång till det bästa av båda världar, säger Karin. 

Våga göra fel

På fritiden försöker hon att hålla igång träning, mestadels yoga och promenader. Hon tillbringar tid med familj och vänner samt gillar att koppla av med en stickning lyssnandes på någon dokumentär. Hon ser även fram emot att odlingssäsongen snart är igång då hon tycker mycket om att greja i trädgården.
På jobbet och i livet för övrigt har Karin ett motto som lyder "Om du har en plan, tränar på det som är svårt och inte är rädd för att misslyckas så ökar chansen att nå målet". Hon pratar ofta med eleverna om hur de ska nå satta mål och om vikten av att träna på att våga göra fel samtidigt som man har en tydlig plan i syfte att nå dit man vill.
  – Det är en modell som fungerar fint i de flesta sammanhang, säger Karin.

Publicerad
23 januari 2023
Senast uppdaterad
23 januari 2023