Gå till innehållet

Ledararenan - ett program för framtida ledare

Efter nio träffar har deltagarna från Ledararenan 2022 nu träffats för sista gången. Deltagarna från Östhammars kommun summerar nya värdefulla kunskaper och bekantskaper.

På bilden ser ni deltagarna från Ledararenan 2022 och deras chefer/mentorer. Från vänster Helena Lindevall med sin chef Helena Åsberg, Frida Baron med sin chef Anneli Jansson Sumén och Hanna Horneij med sin mentor Pauliina Lundberg.

Fler interna chefsrekryteringar

Ledararenan är ett program för framtida ledare och är ett samarbete mellan Knivsta-, Heby-, Håbo-, Östhammars-, och Älvkarleby kommuner. Det har sträckt sig över tolv månader och träffarna har skett både fysiskt och digitalt. Programmet syftar till att öka antalet interna chefsrekryteringar i kommunerna och är ett sätt att säkerställa ledarförsörjningen.
  – Det är också en del i att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Elin Söderlind, HR-strateg.

Prova på ledarskap

Ledararenan avser att skapa en nyfikenhet kring ledarskap och vill ge deltagarna en möjlighet att ”känna på” ledarskapet.
  – Det är ett bra verktyg att identifiera och utveckla medarbetare i våra organisationer som kan bli våra framtida ledare. Vi i välfärden har inte råd att missa bra chefer och ledare, säger Elin.
Tre medarbetare från Östhammars kommun deltog i år. Frida Baron, planerare inom omsorgen, Hanna Horneij, teamledare för enheten registratur och arkiv samt Helena Lindevall, fritidslärare och arbetslagsledare. 

Läs mer om Ledararenan på Ines, Östhammars kommuns öppna intranät 

Kontakter

Publicerad
23 februari 2023
Senast uppdaterad
23 februari 2023