Gå till innehållet

Många hittade till Rollatortältet

En gång om året gör Rollatortältet en turné genom kommunen. Det är ett samarbete mellan Hjälpmedelsverksamheten, Rehabenheten och Arbetsmarknadsenheten som vill vara tillgängliga för den som har en rollator. I år genomfördes turnén den 24-25 maj och hela 44 personer kom för uppföljning och för att få hjälp med olika åtgärder på sin rollator.

I år stannade Rollatortältet en timme per ort under två koncentrerade dagar. En anhörigkonsulent fanns också med på turnén för att ge information om kommunens anhörigstöd.
  – Vi besökte samma platser som förra året, förutom i Öregrund och Hargshamn där vi valde nya platser. Det här är ett effektivt och uppskattat sätt att göra hjälpmedelsuppföljningar på, säger Lena Ericson och Ursula Worsch Persson från Hjälpmedelsverksamheten.

Uppföljning och information

44 personer i kommunen fick uppföljning och vid behov åtgärder utförda på sina rollatorer, vilket är fler än tidigare år. Syftet med satsningen är främst patientsäkerhet men det skapar också möjlighet för uppföljning och information till dem som fått en rollator förskriven från kommunens Rehabenhet.

Kontakter

Publicerad
7 juni 2023
Senast uppdaterad
7 juni 2023
Ansvarig organisation
Sektor omsorg