Gå till innehållet

Möt vår nya näringslivsutvecklare Gert Eriksson

Gert Eriksson är sedan den 16 oktober ny näringslivsutvecklare i Östhammars kommun!

Närmast kommer Gert från Upsala Nya Tidning (UNT) där han under de 12 senaste åren axlat flera roller med fokus på försäljning av annonser samt andra marknadsföringskanaler. Han har en bakgrund som präglats av försäljning och service och innan sin roll på UNT har han jobbat många år med försäljning mot dagligvaruhandeln med olika produkter, bland annat Läkerol och Ahlgrens bilar.

Känslan av att göra samhällsnytta

Det var flera anledningar som gjorde att Gert valde sitt nya jobb.
– Först och främst gillar jag känslan av att göra samhällsnytta. Kan jag i min roll bidra till ett bra/bättre företagsklimat så kommer ju det till gagn för både dig, mig och övriga i vår kommun. Sen, ur ett rent egoistiskt perspektiv, känns det som om jag plockar russinen ur kakan. Jag kände en längtan efter att få prova på ett jobb utanför ”säljbubblan” och i den här rollen kommer jag mer agera ”brobyggare” samtidigt som jag kommer få behålla det bästa från mitt tidigare jobb, nämligen kundbesöken, säger Gert.

Gerts uppdrag – ” Träffa så många företag jag kan och hinner”

– Mitt mål är att träffa så många företag jag kan och hinner. Samla på mig deras inspel för vårt interna arbete så att vi kan förbättra kommunens företagsklimat. Men också försöka vägleda våra företag i deras kontakter med oss på kommunen så att vi uppfattas mer som en samarbetspartner än motpart, berättar Gert.

Kundbemötande i fokus

Att ha ett gott kundbemötande och bygga nya relationer tycker Gert är viktigt och är något han bär med sig till sin nya arbetsplats. Han belyser även vikten av att känna sig sedd. Gert menar att när man vänder sig till Östhammars kommun ska man få råd och stöd. Nu upplever han istället motsatsen.
– Jag tror vi har mycket att vinna på att försöka hitta en rådgivande relation till våra företagare. Idag är jag rädd att många hör av sig mest för att man är rädd för att göra fel eller för att man är besviken på något, säger Gert.

Kan snart rita ett eget sjökort

Gert bor i Östhammar med sin fru Victoria och tillsammans har de tre vuxna barn.
– Våra tre barn spelar alla någon form av lagidrott (fotboll, innebandy och hockey), så vi försöker vara med på deras aktiviteter så mycket vi kan. På fritiden spelar jag gärna padel eller tennis eller tar en tur med familjens motorbåt. Sen har vi nyligen köpt en stuga ute på Söderön, som vi gärna lägger lite extra tid på.

På frågan om Gert har någon dold talang fick vi svaret ”Det är nog sämre med det... men snart kan jag rita ett eget sjökort efter alla grund jag hittat i vår skärgård!”

En lokalpatriot in i benmärgen

– Jag är på riktigt en lokalpatriot in i benmärgen. Fråga vem som helst på UNT så har jag lärt dem att i Östhammars kommun är det alltid sol, om inte ute – så i sinne. Därför så vill jag verkligen att vi ska ha ett näringsklimat värt allt annat vackert vi har runt omkring oss. Så är du företagare och läser detta, hör av dig så kommer jag förbi. Det är TILLSAMMANS vi gör Östhammars kommun till en bättre plats att leva, verka och bo i, avslutar Gert.

Kontakter

Publicerad
2 november 2023
Senast uppdaterad
2 november 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa