Gå till innehållet

Ny programrektor på Bruksgymnasiet

Hallå där Monika Johansson, du är ny i rollen som programrektor för elevhälsa och introduktionsprogram på Bruksgymnasiet!

När började du jobba hos oss? 

Mitt nya uppdrag började den 1 februari men jag har sedan tidigare verkat i kommunen i många år. Jag kom till Österbyskolan år 2000. Jag är utbildad högstadielärare med inriktning SV-SO och jobbade på högstadiet i Österbyskolan. 2009 bestämde jag mig för att vidareutbilda mig inom specialpedagogik och inom språk-, läs- och skrivutvecklingsfrågor. 2010 började jag min anställning här på Bruksgymnasiet och 2012 fick jag min speciallärarexamen. På Bruksgymnasiet har jag varit på heltid sedan dess och också fungerat i lite olika roller; speciallärare, specialpedagog, samordnare för introduktionsprogrammen och nu som programrektor för det och elevhälsan. 

Vad var det som lockade dig med det här jobbet? 

Det som lockade mest är att jag får möjlighet att på organisationsnivå vara med i det skolutvecklande uppdrag som skolan har. Det känns som att jag får vara med och bygga något på riktigt, mer från ax till limpa. Jag har tidigare har funnits med i den pedagogiska ledningsgruppen i rollen som arbetslagledare, nu ska det också bli spännande att få möjlighet att verka i rollen som skolledare. 

Vad är det du ska göra hos oss? 

Mitt uppdrag är att vara programrektor för våra introduktionsprogram samt ledare för elevhälsans professioner. I uppdraget ingår såväl elevansvar som personalansvar men också olika skolutvecklande arbeten inom elevhälsan och introduktionsprogrammen och också på skolan i övrigt. 

Vilka möjligheter ser du med det här jobbet? 

Jag känner verksamheten väl och tänker att vi tillsammans ska jobba långsiktigt mot gemensamma mål. Vi har precis påbörjat tankar kring ett arbete om hur vi tillsammans med grundskolorna kan utveckla smidigare övergångar från grundskolan hit till gymnasiet. Vi tänker också påbörja ett liknande arbete kring hur vi kan jobba för smidigare övergångar åt andra hållet, det vill säga när elever från vårt IM-program ska börja på våra gymnasieprogram. 

Var bor du? 

Jag är född i Gävle, flyttade till Gimo i samband med min skolstart och har sedan dess såväl bott som arbetat i kommunen under många år. För sju år sedan tog vi steget och flyttade in till Uppsala där vi har våra två vuxna barn med familjer. Vi sålde vårt hus på landet mot en lägenhet i stan, helt enkelt. 

Hur ser din familj ut? 

Jag är gift med Ralf och tillsammans har vi två vuxna barn, Viktor och Moa. Sedan har vi också en något ålderstigen Jack Russel-dam vid namn Svea. 

Vad gör du när du inte är på jobbet? 

I samband med flytten till Uppsala köpte vi mina föräldrars torpställe i Lövstabruk. Där ägnar vi mycket av vår fritid till att renovera och fixa. Vi har som filosofi att i första hand köpa begagnat/second hand, vilket är bra för både vår plånbok och vår miljö. En kanske otippad talang är att jag är bra på att pruta. Vi upplever nu att vi har tillgång till staden med allt vad det innebär samtidigt som vi har vårt torp med tillgång till skog och natur nära inpå knuten.

Publicerad
20 februari 2023
Senast uppdaterad
20 februari 2023
Ansvarig organisation
Bruksgymnasiet