Gå till innehållet

Vattenavstängning på Majvägen 1-10 samt på Liljegatan i Östhammar, i kväll kl. 20:00 - ca 23:55. Läs mer på Gästrike Vatten´s webbplats.

Påverka i frågor om nationella minoriteter den 14 december

Östhammars kommun ska bedriva en strukturerad dialog med nationella minoriteter och beakta deras synpunkter och behov i kommunens beslutsfattande. Välkomna på samråd den 14 december.

Voi lukea tätä uutista suomeksi tästä

Nationella minoriteter i Sverige är sverigefinnar, samer, judar, tornedalingar och romer. Nationella minoritetsspråk är finska, samiska, jiddisch, meänkieli och romani chib. Tillhör du en nationell minoritet eller talar ett nationellt minoritetsspråk?

Du är välkommen på samrådsmöte i frågor om nationella minoriteter och förvaltningsområdet för finska den 14 december, klockan 17.30-20.00. Du kan antingen delta på plats i Gimo (Kvarnen) eller digitalt (Teams). 

Som kommuninvånare har du möjlighet att påverka Östhammars kommuns arbete med nationella minoriteter. På mötet kan du uttrycka dina behov och synpunkter, som kommunen ska beakta i sitt pågående utvecklingsarbete.

Tjänstemän från kommunens olika verksamheter deltar på samrådet.

Det bjuds på lättare förtäring, bakelse och kaffe/te. 

Datum och tid: Torsdagen den 14 december klockan 17.30-20.00

Plats: Kvarnen, Bruksgatan 3, Gimo (du kan även delta digitalt)

Föranmälan: Du anmäler dig till samrådet antingen digitalt på formuläret nedan eller på telefon till kommunens kontaktcenter Östhammar Direkt (telefonnummer 0173-860 00, du kan be om service på finska).

Anmälan - Ilmoittautuminen

Vilken nationell minoritet tillhör du/Mihin kansalliseen vähemmistöön kuulut?

Skaparen av detta formulär ansvarar för att GDPR, lagrande av personuppgift efterlevs. Mer information om detta finns att läsa på vår hemsida "Så behandlar vi era personuppgifter".

Kontakter

  • Dennis Kronholm
    Samordnare, förvaltningsområdet för finska

Publicerad
7 december 2023
Senast uppdaterad
7 december 2023