Gå till innehållet

Samverkansträff för jägare och vilthanterare

Välkommen på en intressant kväll för jägare på temat vildsvin och inlämning av kött till vilthanteringsanläggning. Träffen genomförs på SVA i Uppsala den 14 september, inom ramen för Uppsala läns samverkansprojekt vildsvin inom ÄT UPPsala län.

Under kvällen får du lyssna på föreläsare kring vildsvinens sjukdomar och parasiter. Dessutom lämnas tips om vad jägare ska tänka på när de lämnar in kött till vilthanteringsanläggningen. Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund finns på plats och SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) erbjuder en visning av obduktionssalen.

Köttet serveras i skolor och inom äldreomsorgen

–  Den här träffen passar bra in i det arbete som vi gör inför den kommande vildsvinshelgen den 24-26 november, säger Camilla Andersson, miljösakkunnig.
Det är en helg då vi tillsammans med Tierps kommun, Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund uppmanar till gemensam vildsvinsjakt. Inlämnat kött provtas för trikiner och cesium. Därefter serveras det i skolor och inom äldreomsorgen.
  – Vid det här tillfället kan den som vill lämna in vildsvin till projektet mot en ersättning på 200 kronor per gris, i form av ett lokalt presentkort, säger Camilla.

 

Kontakter

Publicerad
4 september 2023
Senast uppdaterad
4 september 2023
Ansvarig organisation
Miljö