Gå till innehållet

Snart kan du lämna farligt avfall på flera platser i kommunen

Under vinterhalvåret kommer vi att prova en mobil insamling av farligt avfall. Syftet är att göra det enklare för privatpersoner att lämna farligt avfall på flera platser i kommunen. Bilen kommer att gå två turer per månad utifrån fastställd turlista.

Farligt avfall-bilen är en specialutrustad lastbil för mobil insamling av farligt avfall. Här kan du som privatperson lämna farligt avfall samt elektronikprodukter i storlek upp till en mikrovågsugn. Du kan självklart också passa på att ställa frågor till personalen. Tjänsten ingår i avfallstaxans grundavgift.

Öppet måndag till lördag varje vecka 

Har du inte möjlighet att lämna farligt avfall när bilen kommer till dig eller har du större mängder farligt avfall eller elektronikavfall? Då är du i stället välkommen till Östhammars eller Väddikas återvinningscentraler som tar emot farligt avfall måndag till lördag varje vecka.

Begränsad mottagning i Alunda och Öregrund 

I samband med att vi kör igång den mobila insamlingen kommer vi att begränsa mottagning av farligt avfall vid Alunda återvinningscentral från och med den 15 november 2023. Vid Öregrunds återvinningscentral begränsas mottagningen under perioden 1 december 2023 till den 30 april 2024.

 

Du hittar turlista och information om den mobila insamlingen här: 

https://www.osthammar.se/sv/organisation/forvaltning/sektor-samhalle/vaxande-kommun/teknisk-forvaltning/mobil-avfallsinsamling/ 

Kontakter

Publicerad
24 oktober 2023
Senast uppdaterad
24 oktober 2023
Ansvarig organisation
Miljö