Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Sophämtning över jul och nyår

Midvinternattens köld är hård…
..endast sopbilen är vaken…

Under kommande jul- och nyårshelg kan du få sophämtning på annan dag än förväntat, men de flesta kommer att få soporna hämtade enligt ordinarie schema. Våra sopbilar rullar både juldagen, annandag jul och nyårsdagen.

Hjälp gärna till att snöröja och halkbekämpa runt soptunnorna så hämtningen kan utföras smidigt och låt tunnorna stå framme tills de blivit tömda.

När vi nu går in i konsumtionens högtid är det viktigt att vi tänker på att sortera avfallet, julpapper ska sorteras som förpackning, snören som restavfall och maten som inte blir till rester ska sorteras som matavfall i bruna tunnan eller i den godkända hemkomposten.

Fler tips; https://www.sopor.nu/nyheter/fler-laemnar-mer-under-julperioden-saa-haer-sorterar-du-julklappspapper-och-andra-julfoerpackningar/

Återvinningscentralerna:
Torsdag 21 december bjuds personalen på välförtjänt jullunch så vi begränsar öppettider den dagen.
- Östhammars ÅVC stänger kl. 11:30
- Alunda ÅVC öppnar kl. 16:00
- Väddika ÅVC öppet som vanligt 7:30-16:30

Övriga dagar har våra återvinningscentraler öppet enligt ordinarie schema men stängt röda dagar. Väddikas återvinningscentral har dock öppet även röda dagar (ej julafton och nyårsafton) mellan kl. 9-13.

Alla vi som jobbar med insamling och återvinning tackar för det här året och önskar er alla en riktigt god jul.

Kontakter

Publicerad
20 december 2023
Senast uppdaterad
20 december 2023
Ansvarig organisation
Avfallsenheten