Gå till innehållet

Vattenavstängning - Nypongatan , Östhammar kommun
Starttid: 2023-12-12 11:00:00
Sluttid: 2023-12-12 15:00:00

För mer information Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Träffa syn- och hörselinstruktören på kommunens bibliotek

Under hösten besöker Lena Ericson, syn- och hörselinstruktör, biblioteken i kommunen en gång i månaden för att svara på frågor om samt ge tips och råd om olika syn- och hörselhjälpmedel. Du som har frågor eller behöver hjälp är välkommen på drop in!

Kommunens syn- och hörselinstruktör arbetar för att människor ska kunna behålla sin självständighet.
  – Mitt uppdrag är bland annat att hjälpa syn- och hörselskadade att kunna ha ett aktivt liv och att träna tillsammans med dem i olika vardagssituationer, säger Lena Ericson.
Hon genomför felsökning samt ger tips och råd, exempelvis om att använda olika syn- och hörselhjälpmedel.

Tips och råd om hjälpmedel

Du som har hemtjänst eller bor på ett särskilt boende kan be personalen om hjälp med syn- och hörselhjälpmedel eller med att kontakta syn- och hörselinstruktören. Det finns även möjlighet att ringa henne, via Östhammar direkt 0173-86 000, för att boka en träff. Alternativt träffar du henne på drop in på ditt lokala bibliotek en gång i månaden, där hon utöver att ge tips och råd om användning och funktion av syn- och hörselhjälpmedel även hjälper till med rengöring och slangbyte på hörapparater.


Klicka på nedan länk för information om datum och tider för syn- och hörselinstruktörens besök på biblioteken under hösten 2023.

Kontakter

Publicerad
18 augusti 2023
Senast uppdaterad
18 augusti 2023
Ansvarig organisation
Sektor omsorg