Gå till innehållet

Vi söker röstmottagare till EU-valet 2024

Söndagen den 9 juni 2024 är det val i Sverige till Europaparlamentet. I samband med EU-valet behöver vi personer som vill arbeta i våra röstnings- och vallokaler. Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Valnämnden i Östhammars kommun är ansvarig lokal myndighet för valen. Deras uppgift är bland annat att bemanna kommunens 13 valdistrikt och 10 förtidsröstningslokaler samt att förse lokalerna med valmaterial inför röstning.

– Vi är i behov av förstärkt bemanning både till valdagen den 9 juni men också till förtidsröstning som pågår från den 22 maj till och med 8 juni. Vi söker personer som är 18 år eller äldre. I uppdraget ingår en obligatorisk utbildning, säger kommunens valsamordnare Kersti Ingemarsson.

Att arbeta som röstmottagare

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, trygg och säkert. I arbetsuppgiften ingår bland annat att upprätthålla god ordning i röstningslokalen, ta emot röster och hjälpa väljare. Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande och ställer höga krav på noggrannhet. Arvode för uppdraget utgår.

Som röstmottagare arbetar du i grupp med andra röstmottagare samtidigt som du får en ökad kunskap om demokrati och hur ett val går till. 

– Vår förhoppning är att vi får in tillräckligt många intresseanmälningar så snart som möjligt, så att valnämnden kan besluta om hur uppdragen ska fördelas, säger Kersti.

Arbeta som röstmottagare (länk till val.se)

Anmäl ditt intresse

Är du intresserad av att bli röstmottagare är du välkommen att skicka in din intresseanmälan senast den 31 januari 2024, via formuläret nedan.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:
Kersti Ingemarsson, valsamordnare/valnämndens sekreterare
E-post: Valnamnden@osthammar.se
Tfn: 0173-869 81

Intresseanmälan att arbeta som röstmottagare!

Skaparen av detta formulär ansvarar för att GDPR, lagrande av personuppgift efterlevs. Mer information om detta finns att läsa på vår hemsida "Så behandlar vi era personuppgifter".

Publicerad
20 november 2023
Senast uppdaterad
20 november 2023
Ansvarig organisation
Valnämnd