Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Anhörigråd stärker delaktighet och livskvalitet

I förra veckan, den 10 april, hölls vårens anhörigråd på boendet Edsvägen 16 i Östhammar.
– Träffarna är ett bra tillfälle för oss att möta anhöriga och kunna lyssna in deras frågor och förslag på hur verksamheten kan förbättras, säger Lena Wallström och Mari Karlsson, enhetschefer.

Två gånger om år bjuds anhöriga in till anhörigråd på Edsvägen 16 i Östhammar, som är ett boende för den som har en demenssjukdom och ett stort behov av omsorg.  Dagordningen för anhörigrådet sätts gemensamt och består ofta av information från verksamheten samt dialog om aktuella frågor från anhöriga. 

Fler som jobbar kväll

Verksamheten berättade om arbetet med att byta delar av husets golvbeläggning pågår och håller tidplanen. Dessutom fick de anhöriga information om att automatisk reservkraft nyligen installerats framgångsrikt.
  – Det innebär ökad trygghet då vi inte behöver oroa oss för ventilation, vatten och värme vid ett eventuellt elbortfall, säger Lena.
Synpunkter om att det behövs fler som jobbar på kvällar och helger lyftes.

Göra fint-dag tillsammans 

Andra frågor som berördes under anhörigrådet var bland annat firandet av boendets 10-årsjubiluem i december, då anhörigföreningen kommer att hjälpa till med underhållning.
En annan aktivitet som kommer att genomföras tillsammans med anhörigföreningen är en Göra fint-dag, för att plantera och göra det fint på boendets innergårdar.
  – Det är roligt när vi kan hjälpas åt. Med gemensamma krafter kan vi åstadkomma så mycket mer för att skapa trygghet och trivsel, säger Mari.

LenaOchMari2

Lena Wallström och Mari Karlsson, enhetschefer på Edsvägen 16.

Kontakter

Publicerad
15 april 2024
Senast uppdaterad
15 april 2024
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret