Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Automatisk reservkraft stärker tryggheten på Edsvägen 16

Det blir en kväll utan tv för de boende på Edsvägen den 9 april. Då kommer elen att stängas av några timmar för ett planerat elinstallationsarbete. Syftet är att stärka tryggheten för de boende genom att säkra ventilation, vatten och värme vid ett oplanerat elbortfall.

På Edsvägen 16 finns i dag ett dieseldrivet reservkraftverk som kan användas vid strömavbrott, men det måste aktiveras manuellt.
  – Nu genomför vi förbättringsåtgärder och ser till att reservkraftaggregatet startar automatiskt vid ett eventuellt elbortfall, säger Thomas Tidstrand, fastighetsförvaltare.
Det säkrar ventilation, vatten, värme och ett fungerande kök på det särskilda boendet vid en samhällsstörning.

Extrapersonal på varje avdelning

Under arbetets gång kommer samtliga lägenheter att förses med batteridriven belysning. Extrapersonal kommer att finnas på varje avdelning och de kommer att genomföra extra ronderingar i samband med installationsarbetet. Även räddningstjänsten är vidtalad och beredd att hjälpa till om det skulle behövas.
  – Vi har förberett oss väl inför den strömlösa kvällen och välkomnar förbättringsåtgärden som bidrar till ökad trygghet för våra boende, säger Lena Wallström och Mari Karlsson, enhetschefer på Edsvägen 16.

Kontakter

Publicerad
7 april 2024
Senast uppdaterad
7 april 2024
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret