Gå till innehållet

Den vilda korven

I slutet av mars serverades det vildsvinskorv på Frösåkersskolan i Östhammar. Det var en blandad upplevelse, men majoriteten tyckte att det var gott. (Från vänster ser vi, Cetin, Mahdieh, Shirin, Oili, Toon, Patrik och Lasse).

Sedan fyra år tillbaka har det serverats lokalt viltkött, en gång om året på våra enheter i kommunen, detta till följd av vildsvinhelgen som infaller under hösten. I år blev det vildsvinskorv på skolrestaurangerna och i matlådorna till hemmaboende. Det är även klart att vildsvinshelgen blir av detta år med, ett glädjande besked för många. Oili Ahola, kökschef på försåkerskolan berättar att det mest är vuxna som regerar på maten men att det också får kommentarer från elever att maten är god.

Trivs bra att arbeta i skolmiljön

Oili har arbetat många år inom köksbranschen men tycker att det är allra roligast att arbeta i skolmiljön.
– Jag har arbetat i ett flertal år som kökschef här på Frösåkerskolan. Här tillagar vi mat till fler skolor och förskolor. Vi tillagar även mat till hemmaboende som har beviljat måltidsstöd. Det är annorlunda att arbeta med barn, det är en utmaning ibland, men det är också superkul, säger Oili.
– Vi i köket är ett bra team och har roligt ihop, säger personalen på Frösåkersskolan.

Max Isaksson, lärare på Frösåkersskolan 1

Varierad kost alla dagar

– Det är ett stort lyft att det är varierad kost alla dagar här på Frösåkersskolan. Det är fantastiskt med en kökspersonal som gör maten samma dag. Jag gillar att vi ibland har tematiskt upplägg, då får eleverna önska mat som de vill få serverat under en vecka. En viktig del är att vi kontinuerligt strävar mot att ha gårdagens mat kvar, som genomgående under veckan erbjuds som alternativ. Vildsvinkorven som serverades idag var jättegod, lyxmat, avslutar Max Isaksson, lärare på Frösåkersskolan.

Eleverna tyckte till

Några av killarna i årskurs 9 fick tycka till om maten. De var hyfsat överens om att de tyckte maten var bra på Frösåkersskolan och att dagens vildsvinskorv var god. 

Kontakter

Publicerad
19 april 2024
Senast uppdaterad
19 april 2024
Ansvarig organisation
Tekniska kontoret