Gå till innehållet

Egen sång, en massa övande och nu avslutning i maj!

Ja, det är en beskrivning av vad verksamheten Unga brunnen ägnat sig åt under året som varit. Unga brunnen är en fritidsverksamhet för ”unga” personer med funktionsvariationer. I jämförelse med verksamheten ”Brunnen” har Unga brunnen ett mer fritt upplägg men under styrda former. Besökarna kan pyssla, spela brädspel, prata, lyssna på musik och mycket annat. Under året har deltagarna arbetat fram en sång tillsammans med kulturskolan i Östhammar. Nu i maj är det äntligen uppvisning.

Ett samarbete med kulturskolan

För tredje året i rad har Unga brunnen haft ett samarbete med kulturskolan i Östhammar, detta år har de skrivit ihop en låt tillsammans, som de ska framföra på en avslutning nu i maj. Avslutningen är till för nära och kära. Deltagarna har under året arbetat med låten varje onsdag, de har även fått hem en ljudfil med tillhörande text för att få öva hemma, berättar Julia Johansson Stark, ungdomsledare.
– De har gjort texten helt själva, jobbat med tonarter och egen melodi, vi har tillsammans med deltagarna tagit fram meningar som vi och de på kulturskolan satt ihop till en låt, alla har varit delaktiga och superduktiga, säger Julia.

Gemenskap

Deltagarna har fått chansen att utveckla sin sång och haft möjlighet att testa flera olika instrument, exempelvis eltrummor, gitarrbas och piano.
– Under projektet har det funnits två musikpedagoger som stöttning, en med fokus på sång och en på instrument. Låten handlar om den gemenskap vi haft under dessa tre år. Varje år har vi haft olika teman. Första året var det egentligen ett ”starta upp” år och då uppträdde vi på Wetserabåten i Öregrund. Andra året spelade in en färdig låt och musikvideo i en studio. Då hade vi en stor releasefest på Storbrunn, det blev fullt hus. I år, sista året med projektet tillsammans med Kulturskolan, har deltagarna alltså fått skapat en helt egen låt, berättar Louise.

Unga brunnen som verksamhet

– Sedan en tid tillbaka är vi bara på Storbrunn i Östhammar, onsdagar mellan klockan 15:00-20:00. Är du intresserad av att besöka vår verksamhet eller har du andra frågor kontakta oss på ungfritid@osthammar.se, avslutar Louise Söderqvist, ungdomsutvecklare.

Kontakter

Publicerad
13 maj 2024
Senast uppdaterad
13 maj 2024
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidskontoret