Gå till innehållet

Krafttag för att gå från bidrag till arbete

Enheten för integration och arbete (EIA) har fått uppdraget att kartlägga och planera insatser för varje individ som saknar egen försörjning. Målsättningen är att fler ska arbeta, färre ska gå på bidrag.

Vid sitt senaste sammanträde beslutade individ- och familjenämnden att den nya enheten för integration och arbete (EIA) ska arbeta med att kartlägga och planera för vad varje enskild individ som är utan egen försörjning behöver för att gå från bidrag till arbete. Det är ett resultat av enhetens förändrade uppdrag med nya arbetssätt utifrån ett politiskt önskemål om att fler ska försörja sig själva och inte få bidrag. 
  ­– Vi vill genomföra förändringarna för att kunna öka vår förmåga att effektivt och individanpassat ombesörja praktik, språkträning, arbetsträning och arbetsförmågebedömning för alla som saknar egen försörjning, säger Jessica Kumlin (M), ordförande i individ- och familjenämnden.

Jessica Kumlin (M)_small

Jessica Kumlin (M)

Ett steg till egen försörjning

En praktikplats kan vara ett steg till egen försörjning. Har du eller någon du känner möjlighet att erbjuda en plats? Kontakta gärna Anna-Karin Bexelius, enhetschef på EIA, tel 0173-867 83, e-post: anna-karin.bexelius@osthammar.se och Andreas Söderqvist, biträdande enhetschef på EIA, tel 0173-868 65, e-post: andreas.soderqvist@osthammar.se

Kontakter

Publicerad
2 april 2024
Senast uppdaterad
2 april 2024
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret