Gå till innehållet

Möt Cecilia Willén Johansson, vår nya tekniska chef

Cecilia, vår nya tekniska chef, kommer ursprungligen från Malmö men flyttade till Uppsala 2009 för att studera samhällsplanering. Nu bor hon i Alunda med sin man och deras tre barn, samt familjehunden och deras nya kanin. Cecilia har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och byggnader, vilket gör att hon känner att hon valde rätt riktning.

Som liten, berättar Cecilia, att hon ville bli veterinär men med åren kom hon och hennes lärare fram till att det inte skulle bli så framgångsrikt då hon blev yr av tanken att dissekera på lektionstid.
– Jag fick helt enkelt tänka om och gå en annan väg i livet och jag trivs riktigt bra med hur det blev tillslut, jag kände att det blev rätt val direkt när jag påbörjade min studietid, konstaterar hon.

Den nya rollen

Cecilia beskriver hur värdefullt det är att ha kompetenta verksamhetschefer och kollegor runt om sig, och säger att "det är ju faktiskt dem som är experterna och gör mig klokare i mitt uppdrag". Hennes roll som teknisk chef täcker kommunens fastigheter, återvinningscentraler, måltid- och städ samt kommunens fordon och försäkringar. Hon beskriver sin tjänst som bred och passande för henne. Hon betonar även vikten av att jobba nära politiken för att säkerställa att alla har den kunskap de behöver för att fatta de bästa besluten för organisationen och medborgarna.

Styrkor och ambitioner

– Min främsta styrka är att jag är bra på att lyssna, se lösningar är driven och vill framåt. I min roll som Teknisk chef ser jag fram emot att lära känna verksamheten bättre. Under min tid som tillförordnad chef har jag fått en bra inblick, men nu när jag vet att jag blir kvar, kan jag verkligen satsa och lägga i en högre växel. Jag vill skapa en djupare förståelse för hur vi bäst tar oss från A till B, både när det gäller förvaltning av fastigheter, förbättringar av återvinningscentralerna och att synliggöra måltid- och städ på ett bredare plan. Just måltid-och städ har inte fått så mycket av min uppmärksamhet under dessa månader, men under hösten ser jag fram emot att får lära känna den verksamheten mer, säger Cecilia.

Det bästa med Östhammars kommun

– Det bästa med att arbeta här i Östhammars kommun är den familjära stämningen och mina kompetenta kollegor som lär mig saker varje dag. Vi samarbetar och stöder varandra för att fatta välgrundade beslut. Nu ser vi lite extra fram emot att ta emot vår nya avfallschef den 9 september, berättar Cecilia.

Återvändo till Östhammars kommun: Vad lockade dig tillbaka?

– Under min resa insåg jag att jag saknade ledarskapet väldigt mycket, men det var nyttigt att testa mina vingar. När jag kom hit första dagen igen kändes det som att komma hem, det kändes rätt i magen att vara tillbaka. Jag har fått med mig bra erfarenheter och insikter som jag nu applicera i min nya roll, berättar Cecilia.

Laddar batterierna i skogen

För att ladda batterierna tar Cecilia gärna en mountainbiketur i skogen, ibland med sin hund, ibland själv med musik i öronen. Hon trivs i naturen och cyklar ofta långa sträckor. På hösten står svampplockning högst på hennes lista.

Publicerad
8 juli 2024
Senast uppdaterad
8 juli 2024