Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Östhammarsbor är vinnare!

Under årets första kvartal har invånarna i kommunen samlat in närmare 230 ton förpackningar till återvinning! Det gör inte bara miljön till vinnare utan även avfallskollektivet där alla delar på de utgifter vi har för hanteringen av vårt avfall i kommunen.

Irene Mårtensson

Varje gång du köper en förpackad vara betalar du en slant för att den ska återvinnas igen av förpackningsindustrin. Lägger du den i restavfallet när den är tom hamnar den i det mest kostsamma omhändertagandet samtidigt som materialet går förlorat i förbränning. När vi istället ser till att förpackningarna kommer tillbaka till producenterna, 230 ton i det här fallet, får vi minskade kostnader samtidigt som vi sparar resurser genom att återvinna. Det gör att vi alla vinner!

- Jag är imponerad av hur bra det fungerar från årsskiftet trots att vi inte gått ut med några informationskampanjer! Hittills har det varit fullt fokus på att hantera administration och logistik kring de nya entreprenaderna men planen är att inom kort presentera mer information. Den omlastningsstation som i all hast sattes upp av personalen vid Väddika avfallsanläggning har också haft fullt upp med de nya arbetsuppgifterna. Dit körs alla förpackningar för att skickas tillbaka till producenterna när det finns ett fullt lass att transportera, säger Irene Mårtensson, projektledare för förpackningsinsamlingen.

Avfallsavdelningen har från årsskiftet egen personal som sköter städningen av våra Återvinningsstationer. Vi har fått höra att det märks en stor skillnad och att det är renare och snyggare på de här platserna. När alla hjälps åt att ta hand om våra gemensamma ytor och ser till att rätt sak hamnar på rätt plats gör vi det trevligare, tryggare och mindre kostsamt för oss.

Tusen tack för hjälpen!

 

 

Fakta: Avfallskollektivet är alla kunder, det vill säga alla som bor och verkar i kommunen. Genom taxan betalas de omkostnader som uppstår i hanteringen av vårt avfall och verksamheten ska bära sig utan tillskott av skattemedel och utan att göra vinst. Kostnaderna ska helt bäras av taxeintäkterna.

Kontakter

Publicerad
11 april 2024
Senast uppdaterad
11 april 2024
Ansvarig organisation
Avfallsenheten