Gå till innehållet

Samverkan för ett tryggare Öregrund

I måndags, den 15 april, hölls ett samverkansmöte inför årets båtvecka i Öregrund. Många vill hjälpas åt för att festivalveckan ska bli lyckad. Nytt för i år är satsningen på fler vuxna på stan.

Båtveckan i Öregrund är ett av kommunens största evenemang med omkring 25 000 besökare. Den innehåller både underhållning och båttävlingar och pågår under perioden 27 juli till 3 augusti. Båtveckan arrangeras av Strandgruppen AB och Öregrunds Racerklubb.

Trygg och trivsam festivalvecka

Varje vår sammanstrålar olika aktörer som vill bidra till att festivalveckan ska bli lyckad och uppskattad. På samverkansmötet deltog bland andra representanter från Östhammars kommun, polisen, räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet, Svenska kyrkan, Frivilliga motorcykelkåren med flera.
  – Vi har utvärderat insatserna som gjordes förra året och lyssnat in vad vi behöver göra annorlunda för att festivalveckan ska kunna genomföras på ett tryggt och trivsamt sätt, säger Lisa Karm Togo, destinationsutvecklare på näringslivskontoret. Det handlar bland annat om belysning, renhållning, utbildningsinsatser och logistik men framför allt om att ha fler vuxna som rör sig ute bland ungdomarna på kvällarna.
  – Målsättningen är att alla aktörer är så förberedda som möjligt på allt som kan hända. Vi vill ju att festivalveckan ska vara en av sommarens roliga och trygga höjdpunkter för alla som bor i och besöker Öregrund, säger Lisa.

Kontakter

Publicerad
16 april 2024
Senast uppdaterad
16 april 2024
Ansvarig organisation
Näringslivskontoret