Gå till innehållet

Sommarens aktiviteter för barn och unga

Snart är det dags för sommarlov och då finns det mycket roligt att göra i vår kommun. Många av aktiviteterna är gratis och med hjälp av UL:s sommarlovsbiljett är det möjligt för barn och unga att kunna åka mellan orterna.

I Östhammars kommun kan man sola, bada och upptäcka spännande miljöer. Kommunens egen sommarlovsbuss rullar ut på sin turné i år igen med kostnadsfria aktiviteter för alla åldrar - till exempel bubbelballs, kubb, badminton, fotboll och plockepinn. Den första anhalten är Ekeby bygdegård den 13 juni och sedan rullar bussen vidare till Gärdebyn i Alunda dagen därpå.
  – Sommarlovsbussen var mycket populär i fjol och i år har vi med oss mer pyssel och fler aktiviteter för yngre barn, säger Louise Söderqvist, ungdomsutvecklare.
Barn under 12 år som besöker bussen behöver medföljande vuxen och bussens turnéplan för resten av sommaren finns i kommunens evenemangskalender. Här kan du även läsa om Sommarbokenträffen den 15 juni med pyssel, tipspromenad och annat roligt för barn mellan 8-12 år på biblioteket i Öregrund. 

Ungdomsgårdarna håller öppet 

Ungdomsgårdarna i kommunen håller öppet hela sommaren med lite olika öppettider och med undantag för veckorna 28 och 29 då de är stängda. Information om vad som händer där och mycket mer finns i appen Ung i Östhammars kommun, som man kan ladda ner gratis.
Gimo sporthall kommer att vara öppen ett par eftermiddagar och kvällar per vecka under den första delen av sommarlovet. Den kommer att vara bemannad med ungdomsledare, som hjälper till med aktiviteter.
  – Hit kan barn och unga som är tio år eller äldre komma för att träna och umgås. Tider och information finns i kommunens evenemangskalender under vecka 24, säger Louise. 

Utelekar och dans

Fler aktiviteter arrangeras av Hello summer, ett samarbete mellan Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör, Roslagens norra pastorat och Östhammars kommun, vid Källör i Östhammar.
Den 12 juni är det utelekar och dans på schemat och så får barnen prova på att dreja och skulptera i lera. Dagen därpå är det ukuleleworkshop, sagoyoga, barnqigong och lekar i parken. Alla åldrar är välkomna och platserna är begränsade, så anmälan krävs – se kommunens evenemangskalender för mer information. Här finns dessutom information om fler evenemang som vänder sig till barn och unga, till exempel jollesegling, filmkollo och yoga för barn. 

Tipsa gärna om fler aktiviteter

– Det känns roligt att det händer så mycket kul för barn och unga i vår kommun och de flesta aktiviteterna är gratis så att alla kan vara med, säger Louise.
Hon ser gärna att företag och föreningar som arrangerar aktiviteter för barn och unga hör av sig till ungfritid@osthammar.se så att vi kan hjälpa till att sprida informationen. Att marknadsföra evenemang och aktiviteter i kommunens evenemangskalender är gratis – Marknadsför ditt evenemang

Kontakter

Publicerad
9 juni 2024
Senast uppdaterad
9 juni 2024
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidskontoret