Gå till innehållet

Amanda till Musikveckan

Årets Musikvecka börjar ta form! Första artist att bli klar är Amanda Jensen. På mycket kort tid har hon med sin fantastiska röst och speciella stil axlat rollen som en stor artist.

Tidigt under uttagningarna till Idol 2007 stod det klart att Amanda Jensen, den nittonåriga skånskan med den djupa rösten och den starka karisman, skulle ta sig mycket långt.

Efter att lyckas få den annars så hårdnackade juryn att både gråta och ge stående ovationer, knep hon slutligen åt sig en andraplats vid den jämnaste finalomgången i Idols historia. Sedan dess har Amanda Jensen inte haft en lugn minut. 

Med albumet ”Happyland” som släpptes i slutet av oktober nominerades hon till ”Årets Artist” i P3:s Guldgalan och vann en grammis för bästa kompositör 2010.

Amanda Jensen står stadigt i modern musikkultur men har sina rötter i influenser som Cab Calloway, Edith Piaf och Nina Simone, Nick Drake, Tom Waits. Amanda rör sig i samma genre som soulpopsångerskor som Duffy och Amy Winhouse. Amanda har skrivit alla texter och tillsammans med Pär Wiksten har hon skrivit musiken och producerat.  I dagarna släpps albumet på vinyl.

Amanda spelar hos oss torsdagen 8 juli. Vi återkommer med konsertplats och tid.
Biljetterna släpps i slutet av mars.

Konserten arrangeras i samarbete med SKB.

Publicerad
11 februari 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016