Gå till innehållet

Eldfesten får Radio Uppland Kulturpris

Radio Upplands kulturpris 2010 går till Eldfesten i Österbybruk. Bland 5 kandidater fick arrangemanget flest röster på webben.

Eldfesten fick flest webbröster

 

Radio Upplands kulturpris 2010 går till Eldfesten i Österbybruk. Bland 5 kandidater fick arrangemanget flest röster på webben och juryn motiverade vinsten med " Bygdens eldsjälar som vårdar ett spektakulärt kulturarv och bjuder mörkret motstånd".


 - Det är redan många som har ringt och grattat från alla håll och kanter. Radio Uppland har ju ett jättestort spridningsområde. Det känns roligt att en gammal kulturtradition uppmärksammas och det är ett fint erkännande av det jobb vi gör, säger Marie Gustavsson, ordförande för Eldfesten.

För bara några veckor sedan mottog Marie Gustavsson priset ”Uppsala läns Turistapplåd för 2010”. Hon fick Turistapplåden med motiveringen ”för utomordentligt engagemang i sin hembygd, som en av eldsjälarna bakom Simbadets camping, Österbydagarna och Eldfesten. Nu är det hela evenemanget Eldfesten som får Radio Uppland prestigefyllda pris.

- Eldfesten är ett bra bevis på att det händer många intressanta saker på landsbygden. Nu hoppas jag att de man träffar på och som hör det här kommer till Österbybruk och Eldfesten nästa år, avslutar Marie Gustavsson.


Priset består av ett diplom, blommor och en check på 10 000 kronor.
De övriga fem finalisterna som var nominerade är:
- hipphopp-projektet Bring down the Beat i Gottsunda
- museijärnvägen Lennakatten
- ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala
- Teater Blanca

Läs tidigare nyhet om Eldfesten som fick Uppsala läns Turistapplåd

Eldfestens hemsida

För mer information om Eldfesten kontakta:
Marie Gustavsson, ordförande:
070 - 535 60 86

 

Publicerad
9 december 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016