Gå till innehållet

Grattis företagen!

Östhammars företag på 8:e plats i Sverige

Östhammars företag på 8:e plats i Sverige

- Fantastiskt, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun. Näst efter Uppsala är vi bäst i länet och 53 procent av bolagen i kommunen redovisar ett förbättrat resultat än förra året. Vi gläds med alla våra duktiga företagare i Östhammars kommun. Framgångsrika företag och företagare är en förutsättning för lokal utveckling.


Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun

Det är Sveriges största företagarorganisation Företagarna och affärs- och kreditupplysningsföretaget UC som varje år genomför mätningen av Sveriges 290 kommuner.

Styrka och stabilitet

- Att hamna på åttonde plats efter en sådan ekonomisk lågkonjuknktur som vi just har haft visar på styrkan och stabiliteten i det lokala företagandet och det här sporrar oss ytterligare i vårt arbete med att förbättra företagsklimatet i kommunen, avslutar Ulf Andersson.

De företag som ingår i undersökningen är:
o Aktiebolag
o Bolag med en omsättning på minst 100 000 kronor och max en miljard
o Bolag vars besöksadress funnits i kommunen under de senaste två bokslutsåren
o Endast bolag i kommuner som har 50 eller fler bolag som uppfyller kraven ovan.

För mer information kontakta:
Ulf Andersson, näringslivschef
0173-860 85, 070-629 60 85
ulf.andersson@osthammar.se

Ladda ner rapporten för hela riket

Ladda ner rapporten för Uppsala län

Länk till Företagarnas webbplats

 

Faktaruta:

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar 70 000 företagare varav cirka 55 000 direktanslutna medlemmar och cirka 15 000 medlemmar via anslutna branschförbund.

Undersökningen ”Årets Företagarkommun är inte en ranking om var företagsklimatet är bäst. Den visar istället var företagandet har utvecklats mest under det gångna året, vilket i många fall kan vara från låga nivåer. Tillväxt är utveckling, och vi vill genom denna undersökning belysa de kommuner vars företag vuxit snabbast.

Årets Företagarkommun mäter tillväxten under ett enskilt år. Därför kan en kommun få en låg placering ett år, och en mycket hög placering nästa år. Detta är naturligt då det är tillväxttakten som mäts – hur mycket företagen i kommunen har utvecklats under det senaste året. De som har ökat mest får en hög placering, och de som har ökat minst får en låg placering, oavsett på vilken nivå företagandet ligger. Kommunerna rankas inte efter hur mycket företagen omsätter eller hur mycket de går med vinst, utan hur mycket mer de omsätter eller går med vinst jämfört med året innan.



Publicerad
22 oktober 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016