Gå till innehållet

Över tio miljoner kronor i kunskapslyft för företagarna

Östhammars Företagarförening har fått 10 519 302 kr i EU-stöd. Pengarna går till ett kompetensutvecklingsprojekt för drygt 900 personer i 200 småföretag.

900 personer får kompetensutveckling
Östhammars Företagarförening har fått 10 519 302 kr i EU-stöd. Pengarna går till ett kompetensutvecklingsprojekt för drygt 900 personer i 200 småföretag i kommunen. Projektet Företagslyftet Östhammar har beviljats pengarna från Strukturfondspartnerskapet Östra Mellansverige och ska ”öka kompetensen, stärka samverkan och utveckla ett positivare företagsklimat.”

Anpassade utbildningar
- Jag fick precis reda på att vi fått pengarna. Det är väldigt positivt det här. Vi kör igång den 15 januari och då gäller det att göra en bra förstudie och se vad företagen har för behov av kompetensutveckling och i vilka branscher. Vilka typer av utbildningar det blir beror helt på företagarna, vissa gemensamma utbildningar kommer säkert att genomföras precis som en del behöver skräddarsydda kurser, säger Roland Lindgren, ordförande i Östhammars Företagarförening.

Utbildning som följer arbetet
Kompetensutvecklingspotten ska räcka i två år och kan finansiera allt från universitetsutbildning till individuellt anpassade kurser.
- Det är viktigt att utbildningarna kan ske samtidigt som man driver sitt företag eftersom det är det som är tanken, fortsätter Roland Lindgren. Vissa kanske behöver läsa marknadsföring och andra fördjupa sig i sitt branschområde.

Regional satsning 
Strukturfondspartnerskapet Östra Mellansverige utgörs av 19 ledamöter från kommuner och landsting, länsstyrelser, arbetsmarknadens organisationer, arbetsförmedlingen och intresseorganisationer/ föreningar. Under perioden 2007-2013 ska drygt 1.6 miljarder kronor fördelas till satsningar i regionen som stärker företagens konkurrenskraft och får fler företag att växa, som ökar nyföretagandet och som bidrar till att fler människor kommer i arbete. Regionen Östra Mellansverige utgörs av länen Uppsala, Örebro, Västmanland,
Södermanland och Östergötland.

Företagen stärks
- Vi i kommunen är både stolta och glada över att vi har så driftiga människor i företagarföreningarna. Projektet kommer att betyda mycket för det lokala näringslivets framtida konkurrenskraft, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun.


Läs beslutet från ESF här

För mer information kontakta:
Roland Lindgren, ordförande i Östhammars Företagarförening
0173 – 109 91

Publicerad
14 december 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016