Gå till innehållet

SKB ny sponsor

Svensk Kärnbränsle hantering AB ska under en femårsperiod sponsra Östhammars Musikvecka. Detta enligt en överenskommelse som nu har träffats mellan SKB och kulturnämnden i Östhammars kommun.

Svensk Kärnbränslehantering AB ska under en femårsperiod sponsra Östhammars Musikvecka. Detta enligt en överenskommelse som nu har träffats mellan SKB och kulturnämnden i Östhammars kommun.

Avtalet innebär att SKB sponsrar Östhammars Musikvecka med 350 000 kronor årligen under fem år med start år 2010. 100 000 kronor årligen öronmärks för en familjedag under Musikveckan. Resterande 250 000 kronor satsas på en artist som anses bidra till att skapa ett ökat publik- och besöksintresse för festivalen, Östhammars kommun och de besöksanläggningar som finns i kommunen.

– SKB:s huvudsakliga utgångspunkt är att vi vill bidra till kommunens attraktivitet bland annat genom att öka antalet besökare i kommunen, för att på så sätt bidra till bättre underlag för besöksnäringen. Vi är alltid angelägna om att få fler som besöker våra egna anläggningar och intresserar sig för våra frågor, säger Saida Laârouchi Engström, SKB.

– Vi är oerhört glada åt att SKB uppskattar vår festivals unika karaktär och vill sponsra Östhammars Musikvecka. Nu ökar våra möjligheter att utveckla festivalens nuvarande form. Musikveckan är till för alla och ska bjuda på ett varierat program av olika musikstilar på scener och spelplatser runt om i kommunen, säger Pär-Olof Olsson, ordförande kulturnämnden, Östhammars kommun.

Publicerad
10 februari 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016