Gå till innehållet

United Action håller öppet hus i Gimo

United Action är ett samverkansprojekt mellan Östhammars kommun, Arbetsförmedlingen och Landstinget Uppsala Län som förhindrar att människor faller ”mellan stolarna.

United Action håller öppet hus i Gimo
United Action är ett samverkansprojekt mellan Östhammars kommun, Arbetsförmedlingen och Landstinget Uppsala Län. Projektet vänder sig till personer mellan 16 och 64 år som är i behov av samordnad rehabilitering för att komma tillbaka till arbete eller studier. Arbetet utgår från individen och den handlingsplan som utarbetas gemensamt av individen och en av United Actions coacher. Denna handlingsplan följs sedan upp regelbundet under den tid som individen är inskriven i projektet.

Gemensamma lokaler i Gimo
Projektet finansieras av Samordningsförbundet i Uppsala län och pågår 100901 - 120831. Tanken är att samlokaliseringen ska underlätta samarbetet mellan de olika myndigheterna och förhindrar att människor faller ”mellan stolarna”. Medarbetare från Östhammars kommun (som är huvudprojektägare) och Arbetsförmedlingen sitter i gemensamma lokaler vid Gimo Torg. Till projektet är även en medarbetare från Landstinget i Uppsala län knuten en dag i veckan. Genom att projektets olika ägare sitter samlokaliserade kommer projektet att ha korta beslutsvägar vilket kommer deltagarna till godo.

Projektets mål:
- deltagarna ska uppnå en förbättrad egenupplevd hälsa.
- deltagarna ska påbörja arbete eller egenförsörjning genom utbildning, start av eget företag eller socialt företag.
- behovet av offentlig försörjning och offentliga tjänster för individen ska minska.
- skapa motivation för vidare studier eller arbetsliv.

Öppet hus 9 december i Gimo
United Action bjuder nu in till ett Öppet Hus för de myndigheter som vi kommer att arbeta med under projekttiden den 9 december 2010 mellan klockan 13.00 och 16.00 för att visa våra lokaler och informera om vår verksamhet.

Vill du veta mer kontakta:
Agneta Lagerquist
Projektledare United Action
0173 – 868 50
072 – 743 32 46


 

Publicerad
9 december 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016