Gå till innehållet

Vägbygge på 288:an

Trafikverket bygger om väg 288 mellan Östhammar och Uppsala till mötesfri landsväg. Cirka 85 personer arbetar nu ute på vägbygget.

Djupfräsning pågår!

Denna byggsäsong blir intensiv med bland annat djupfräsning och asfaltering av den befintliga vägen mellan Jälla och Älby, en sträcka på cirka 6 kilometer. Detta är det moment i vägbygget som har störst påverkan på trafiken. Arbetena startade under vecka 23 och beräknas pågå totalt i cirka sex veckor. Det är ett övergående, men för trafikanten mycket störande arbete.

Sänkt hastighet och trafikstörningar

Trafiken regleras så att bara ett körfält i taget är öppet i en sträcka om upp till 1,5 km åt gången. Hastigheten förbi arbetsplatsen sänks till 30 km/h. Köer kommer att uppstå på grund av detta. Välj annan resväg om det är möjligt.

Fyra etapper

Trafikverket planerar att bygga om hela vägen mellan Jälla i Uppsala kommun och Börstil i Östhammars kommun till mötesfri landsväg. Det sker i fyra etapper: Jälla–Hov, Hov–Alunda, Alunda–Gimo och Gimo–Börstil.

Läs mer om ombyggnaden av väg 288 på Trafikverkets webbplats

TIPS! Nu kan du prenumerera på störningsinformation för Stadsbussarna i Uppsala, regionbussarna och Upptåget. Informationen skickas via SMS till din mobiltelefon.

Här kan du läsa om hur du får störningsinformation via SMS

Publicerad
22 juni 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016