Gå till innehållet

Peter Nyberg blir ny kommunchef i Östhammars kommun



Peter Nyberg, som idag arbetar som chef för arbetsmarknadskontoret och kanslienheten i Östhammars kommun blir ny kommunchef i Östhammars kommun.

Peter Nyberg har arbetat i 12 år i kommunen, hela tiden med arbetsmarknadsfrågor, och de två sista åren även som kanslichef. Peter Nyberg säger att han vill fortsätta det kontinuerliga förbättringsarbete som leds av nuvarande kommunchef.

- Det är en förmån att få ta ansvar och tillsammans med alla medarbetare leda Östhammars kommun in i den för kommunen mycket stimulerande och spännande framtiden. Jag vill vara med och skapa en modern organisation, med ett utvecklat medarbetarskap, tydlighet ifråga om vem vi är till för samt en organisation som svarar upp mot omvärldens behov säger Peter Nyberg.

Vad vill du uppnå som kommunchef?

- Våra medborgare och företag skall betrakta oss som en serviceorganisation av högsta klass. Man skall kunna förvänta sig flera saker: tillgänglighet och transparens, att handläggningen är rättssäker, effektiv och skyndsam och ett bra bemötande och kvalitet i alla våra verksamheter. Målsättningen är att en hög andel av befolkningen är nöjda med vår service och känner förtroende för vår organisation, avslutar Peter Nyberg.

Peter Nyberg är idag bosatt i Uppsala men har tidigare bott åtta år i Västerbottens inland och tio år i Söderfors. Han har en fastighet i Östhammar där han tillbringar mycket tid och planerar nu att bosätta sig i Östhammar.

- Vi är nu inne på åtminstone den femte generationen med rötter i kommunen. Mamma kommer från Gimo och mormor kommer från Lysta, så nu fortsätter jag traditionen, avslutar Peter Nyberg.

Flera utmaningar i framtiden

Peter Nyberg nämner flera utmaningar den närmaste tiden;
- Den demografiska utvecklingen, vilket innebär att vi behöver följa befolkningsutvecklingen ytterst noggrant.
- Kompetensförsörjningen och ekonomiska effekter av den demografiska utvecklingen
- Den lokala expansionen, att kombinera flera industriers utveckling med bostadsutveckling samt övrig infrastrukturell planering.
- Regionfrågan – ur såväl, sjukvårds-, infrastrukturs- som arbetsmarknadsperspektiv. Dessutom finns fortfarande stora möjligheter till ökad samverkan inom nuvarande region.

Tillträder den 1 oktober 2011

Peter Nyberg tillträder posten den 1 oktober i år. Sten Huhta, nuvarande kommunchef, finns kvar i kommunen, direkt underställd kommunledningen fram till den 31 januari 2012.

Valet av ny kommunchef kommentas på följande sätt av ledande personer i kommunen.

- Vi är glada över att knyta Peter till kommunen. Han är en väldigt kompetent person med stor arbetsförmåga, säger Jacob Spangenberg, (C), finanskommunalråd i Östhammars kommun.

- Peters egenskaper och kompetenser passar väl in i kommunens framtida utveckling. Peter har kreativa idéer och förmågan att utveckla verksamheterna tillsammans med alla andra medarbetare i kommunen, säger Margareta Widén Berggren, (S), kommunalråd i Östhammars kommun.

- Det har varit en noggrann urvalsprocess och jag är nöjd med valet av ny kommunchef, säger Lennart Owenius, (M) moderat gruppledare och ledamot av personalutskottet.

För mer information kontakta:
Jacob Spangenberg, (C), finanskommunalråd i Östhammars kommun:
Mobil: 0702 – 52 01 42

Margareta Widén Berggren, (S), kommunalråd i Östhammars kommun:
0705 – 60 38 90

Publicerad
18 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016