Gå till innehållet

Rekordstort intresse bland förskolor och skolor för energi- och klimatfrågor

Lördagen den 26 mars mellan klockan 20.30 och 21.30 släckte miljontals
människor över hela världen ljuset i manifestationen Earth Hour. Östhammars kommun utlyste samtidigt en tävling riktad mot förskolor och skolor och det visar sig att rekordmånga klasser och förskoleavdelningar engagerar sig i energi- och klimatfrågan!


Kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg överlämnar priset om 1000 kr till avdelningen Saffran, Mariebergs förskola. Till vänster Jenny Änggård, avdelningen Saffran. Till höger Monica Tolentino, rektor.

Prispengar till förskolor och skolor

Priset är ett av fem priser á 1000 kr som lottades ut bland skolklasser och förskoleavdelningar som deltagit i den tävling kommunens energi- och klimatrådgivning utlyste i samband med Earth Hour tidigare i vår. Syftet med tävlingen och priset är att uppmuntra elever och lärare i deras engagemang kring frågor som rör energi, klimat och miljö.

24 bidrag med energi- och klimattips

I år kom fina bidrag in från hela 24 klasser och förskoleavdelningar med exempel på hur man kan göra för att minska energianvändningen och utsläppen av klimatpåverkande gaser. Förra året deltog sex klasser och en förskoleavdelning.

De fem vinnarna är:

Mariebergs förskola, avd. Saffran
Edsskolan, klass 4 L
Kristinelundsskolan, klass 6
Rubinens förskola, avd. Älgen
Edsskolan, klass 4 M

Stort grattis till er och tack alla övriga för ert engagemang!

Läs mer om kommunens satsning under Earth Hour

För mer information kontakta:
Energi- och klimatrådgivningen
Marcus Jakobson,
0173 - 864 99

Publicerad
31 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016