Gå till innehållet

Visit Östhammar blir Visit Roslagen


Stina Sidwall,vd för Visit Östhammar, det blivande Visit Roslagen

Idag beslutade styrelsen för Visit Östhammar att ombilda bolaget och skapa ett nytt destinationsbolag – Visit Roslagen. De tre kommuner som ingår är Östhammar, Norrtälje och Österåker.

- Beslutet betyder att vi nu kan bli mer kommersiella och säljfokuserade än tidigare. Det blir ett unikt samarbete mellan kommuner och näringsliv inom turismnäringen. Möjligheten till paketering och försäljning i samarbete för att bli en konkurrenskraftig destination är högaktuell, säger Stina Sidwall,vd för Visit Östhammar, det blivande Visit Roslagen.

Alla pengar i samma pott

John Strand har suttit med i styrelsen och har den senaste tiden arbetat med underlaget till nyemissionen för det nya destinationsbolaget.

- Vi samlar helt enkelt resurserna. Alla tre kommuner och deras näringsliv kommer att arbeta med samma bolag istället för på var sin kant. Då skapas synergieffekter. När man lägger pengarna i samma pott så får man naturligtvis mer ut i slutänden. Det handlar bland annat om att göra hela Roslagen tillgängligt on-line för  bokning och försäljning, säger John Strand.

Som det är tänkt kommer de tre kommunerna att äga en tredjedel var av det blivande bolaget tillsammans och återstoden blir privata aktörer.

Stort intresse bland företagen 

- Det finns ett stort intresse. Norrtälje har skickat ut en intresseförfrågan och 71 företag har anmält intresse, säger Stina Sidwall.

Tidsplanen för genomförandet som det är tänkt är att nyemissionen går ut i början på september 2011. Namnändringen är inskickad till olagsverket där namnändringar registreras.

Visit Östhammar

Roslagens gemensamma turistportal

För mer information kontakta:
Jacob Spangenberg, ordförande i Visit Östhammar, blivande Visit Roslagen
Mobil: 0702 – 52 0142

Stina Sidwall, vd i Visit Östhammar, blivande Visit Roslagen
Mobil: 702 – 320 801

Publicerad
19 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016