Gå till innehållet

Kommunen och polisen samarbetar för trygghet i Österbybruk

Efter oroligheter kring Österro, kommunens boende för ensamkommande barn och ungdomar i Österbybruk utökar kommunen och polisen samarbetet med den lokala utvecklingsgruppen.

Under den senaste tiden har det varit oroligheter kring Österro, kommunens boende för ensamkommande barn och ungdomar i Österbybruk. I dagsläget utreder polisen ett flertal anmälningar, både mot och från ungdomar från Österro.

Peter Nyberg, kommunchef, vad gör Östhammars kommun?

-       Vi har ett nära samarbete mellan kommunen och polisen. Vårt akuta fokus ligger på att skapa en så trygg situation som möjligt.

Vad gör ni?

-       Vi har förstärkt bevakningen av Österro; vi har dygnet-runt-bevakning. Vidare har vi förstärkt våra resurser på boendet med social- och fältsekreterare. Dessutom har vi kontinuerliga träffar med socialtjänsten, skolan, personalen från Österro och polisen.

-       I måndags kontaktade kommunen Österby utvecklingsgrupp. De har ett starkt engagemang i orten och värnar om att skapa ett gott anseende och utveckling och vi kommer nu att träffas under torsdagen. Med på mötet är polisen och representanter från kommunen.

Vad är syftet med mötet?

-       Vi vill informera varandra om den rådande situationen, lyssna på ortbornas synpunkter, fånga upp frågeställningar som vi annars missar och hitta kreativa vägar så att vi alla tillsammans kan förbättra den situation som uppstått.

Publicerad
19 september 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016