Gå till innehållet

Östhammar kan få 30-50 arbetsplatser

Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) har som önskemål att få köpa f d Stadshotellet för att iordningsställa det till kontor för 30-50 anställda, berättar Jacob Spangenberg, kommunstyrelsens ordförande.

Detaljplanen för kvarteret Stadskällaren, f d Stadshotellet,  har ännu inte vunnit laga kraft. Planen är i dagsläget överklagad vilket kan innebära kraftiga fördröjningar i kommunens ambition att skapa ett huvudbibliotek och samlingslokal i fastigheten.

- Vi har fått en förfrågan från Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) att få köpa fastigheten för att iordningsställa den till kontor för 30-50 anställda, säger Jacob Spangenberg, kommunstyrelsens ordförande (C).

- Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att utreda en  hållbar lösning för ett huvudbibliotek och samlingslokal i Östhammars stad, säger Margareta Widen Berggren, kommunstyrelsens vice ordförande (S).

-  Det känns som en bra lösning för Östhammars kommun och SKB, att möjliggöra för 30-50 nya arbetsplatser i Östhammar. Det bidrar till att göra arbetsmarknaden och tätorten mer attraktiv, säger Jacob Spangenberg. Därför har vi idag beslutat att föreslå kommunfullmäktige att besluta om en försäljning av kvarteret Stadskällaren till SKB.

PRO disponerar en del av fastigheten för sina föreningsaktiviteter och det lokalbehovet ska självklart lösas.

Publicerad
16 maj 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016