Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

25 år i kommunens tjänst

Vi uppvaktar våra lojala medarbetare

Varje år firas anställda som under minst 25 år haft anställning hos kommunen. I år uppvaktas jubilarerna den 2 december på Forsmarks värdshus.

- Det är en av årets absoluta högtidsdagar, säger kommunchef Peter Nyberg. Vi får uppvakta och lyfta fram medarbetare som genom engagemang, kompetens och lojalitet gör det möjligt att tillhandahålla välfärdstjänster till våra kommuninvånare.

Hedergåvor

Jonas Svensson (S), kommunfullmäktiges ordförande delar ut hedersgåvor i form av en guldklocka, dam- eller herrur, ett guldhalsband eller ett guldarmband. Deltar vid uppvaktningen gör bland andra kommunalråden och förvaltningscheferna.

Här nedan några av jubilerarna;

 

Hej Åsa Elm, barnskötare...

Minns du när du började arbeta hos Östhammars kommun?

- Min svärmor arbetade på Furustugan i Alunda och det behövdes en vikarie. Jag jobbade som vikarie i några år och utbildade mig sedan till barnskötare. Jag fortsatte som vikarie och helt plötsligt hade jag fått en fast tjänst. Det måste ha skett via LAS eller något sådant.

Vad är det för skillnad på jobbet idag jämfört med för 25 år sedan?

- Mycket stor skillnad. Då var barngrupperna mindre men vi var mer personal. Idag är det mer krav som ställs på oss inom barnomsorgen - pappersarbete - sånt som vi egentligen inte är utbildade för. Men jag skulle göra samma yrkesval idag!

Vad ser du för utmaningar i framtiden?

- Ibland är jag orolig att vårt yrke försvinner. Det talas om att alla ska ha förskollärarutbildning. Men vi får väl se vad som händer, kanske kan det bli utbildning via en validering. Men jag trivs väldigt bra med barnen och arbetskamraterna.

Vad händer i morgon?

- Det blir en spännande dag med middag på Forsmark och så att få motta gåvan som jag valt - en herrguldklocka.

 

Hej Stefan Enekvist, socialsekreterare

Minns du när du började på Östhammars kommun?

- Vi har varit utomlands en tid och kom tillbaka till Sverige. Jag behövde pengar och sökte ett vikariat som kurator i Gimo/Östhammarsområdet. Vi åkte till Östhammar, hade inget boende, men en kollega Lisen Lindberg tog hand om oss och vi fick bo tillfälligt i hennes stora hus. Tjänsten blev sedan fast och jag fick den.

Ser du någon skillnad på ditt jobb idag jämfört med för 25 år sedan?

- Nej det tycker jag inte. Barnen, ungdomarna och familjerna är ungefär likadana nu som då.

Vad ser du för utmaningar framför dig?

- Jag behöver utvecklas och söker nya utmaningar. Det jag oroas över är att balansen mellan nedlagd tid i direkt närarbete med barn och familjer minskar, medan nedlagd tid för ledning och administration ökar.

Hur känns det inför jubileumskvällen?

- Det ska bli trevligt och jag får motta en guldklocka.

 

Hej Ingegerd Wennbom, vårdbiträde...

Minns du när du började arbeta hos Östhammars kommun?

- Ja, jag började som vikarie på hemtjänsten 85-86 och fick ett fast jobb som vårdbiträde 1988 i Österbybruk.

Och vad gör du idag?

- Jag arbetar med dementa på Parkvägen i Österbybruk, samtidigt som jag utbildar mig till undersköterska genom det valideringsprogram som erbjudits. Jag är på min andra av tre terminer. Det är tufft men också väldigt roligt.

Vad är det för skillnad med ditt arbete idag jämfört med för 25 år sedan?

- Det har blivit tuffare och det är mer stress. Men en bidragande orsak är säkert också att jag blivit äldre och kanske inte orkar lika mycket som för 25 år sedan. Jobbet är fortfarande roligt.

Vad ser du för utmaningar i framtiden?

- Att orka, jag vill så gärna jobba många år till men allt beror på vad kroppen säger. Jag försöker träna och hålla i gång och jag trivs så bra med att jobba med pensionärerna och mina arbetskamrater.

Hur känns det inför måndagen och jubileumsmiddagen?

- Det känns bra. Det ska bli kul!

Publicerad
30 november 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016