Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Årskurs tre gör goda resultat

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gör årligen en undersökning om hur det står till med kvaliteten på service hos kommunerna i landet. Syftet är bland annat att kommuninvånarna skall få information om kvaliteten på den service som kommunen tillhandahåller. SKL har nu publicerat resultatet av undersökningen avseende år 2012.

SKL redovisar att Östhammars kommun har en genomsnittslig andel på 83% i nationella prov för årskurs tre, jämfört med övriga kommuners medel på 69%. Procentsatsen är genomsnittlig för de elever som klarat samtliga ämnesprov i svenska och matematik i årskurs tre.

- Beräkningen avser andel godkända elever i matematik och antal godkända elever i svenska inklusive svenska som andra språk, säger Birgitta Svantesson, verksamhetschef för grundskolan. Resultatet är ett gott betyg till våra specialpedagoger och lärare.

Östhammars kommun har medvetet satsat på en ökning av specialpedagoger i varje skolområde det senaste året.

- Vårt mål är att insatser för eleverna ska ske så tidigt som möjligt och kanske visar resultatet att vi lyckats och det ska vi glädjas åt, avslutar Birgitta Svantesson.

Publicerad
24 januari 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016