Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Föräldranätverk bildats

Barn- och utbildningsförvaltningen inbjöd förra veckan till en föreläsninge "Ett stormande hav som stillade sig". Föreställningen lockade ett 50-tal människor.

Barn och utbildningsförvaltningen har som ett av sina huvudfokusområden, elevhälsa. Utifrån det så tog barn- och utbildningskontoret och bjöd hit Eija Winlund till en öppen föreläsning för allmänheten.

 Eija Winlund, föreläsare

- Eija gav en gripande föreläsning om hur det kan vara att ha ett barn med grav ADHD, säger barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén. Men framförallt ville hon ge föräldrar hopp och tröst för att de ska orka stötta sitt barn och att det kommer att bli bättre.

- Min erfarenhet grundar sig i min son med mycket svårt ADHD, som inte fick rätt stöttning i skolan och samhället, sade Eija Winlund. Min son halkade farligt snett i livet med kriminalitet, droger och störda relationer. Idag är han vuxen och har tack vare oss föräldrar klarat sig bra i livet.
Men vår kamp var inte enkel, vi betalade ett högt pris med vår hälsa och relationer.

- Jag är så glad att kuratorn Ingrid Nylund Olsson och skolsköterskan Lotte Borgström tog initiativ till bildande av ett nätverk, säger Lisbeth Bodén. Nätverket riktar sig till föräldrar med barn som har ADHD eller andra diagnoser.

Några kommentarer till Eija från åhörare;

"Tack för en fantastisk och väldigt berörande föreläsning på Bruksgymnasiet igår kväll!"

"Tack fina du för ditt framförande på bruksgymnasiet i går kväll.Detta måste du fortsätta med. Det finns nog många som blir stärkta av att höra din fängslande berättelse om er familj och hur ni tagit er igenom alla problem under många år."

Kontakt

Du som förälder till barn med ADHD eller annan diagnos är välkommen till nätverket. Kontakta ingrid.nylundolsson@edu.osthammar.se

 

Publicerad
28 oktober 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016