Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Föreningslyftet startar

Från vänster: Dag Söderberg, Tippi Unge, Alf Lindfors, Lena Hellström och Per Svensson. Foto: Elina Meuller.

Nu startar Föreningslyftet Östhammars kommun

Föreningslyftet innebär att det lokala föreningslivet får en unik möjlighet att bidra med aktiviteter som stärker såväl den egna föreningen som utvecklingen i kommunen.

Ansökningar kan skickas in när som helst under året. En beslutsgrupp har bildats i syfte att behandla och fatta beslut om de förslag som kommer in. Ordförande i beslutsgruppen är Lena Hellström, kultur- och fritidschef i Östhammars kommun. Övriga medlemmar är Dag Söderberg, Upplands Idrottsförbund, Per Svensson, Nordea, Tippi Unge samt Alf Lindfors.

–        Vi ser Föreningslyftet som en fantastisk möjlighet att uppmuntra och stödja aktiviteter som kan utveckla föreningslivet i Östhammars kommun, och därmed också vara till gagn för hela kommunen. Vi som ingår i beslutsgruppen ser med förväntan fram emot de förslag till aktiviteter som föreningarna kommer att presentera framöver, säger Lena Hellström i en kommentar.

Föreningslyftet är ett resultat av det avtal om mervärden som träffats mellan Östhammars kommun, SKB och SKB:s ägare. Projektet löper från 2013 t.o.m. 2015 och varje år avsätts en miljon kronor. 

Publicerad
27 juni 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016